back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μπαγινέτας: Σημαντικός ο ρόλος της Ελληνίδας αγρότισσας στην οικονομία

Διαβάστε επίσης

«Η σημερινή επέτειος αποτελεί μία ακόμα ευκαιρία να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος και η πολύτιμη συνεισφορά της Ελληνίδας αγρότισσας τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική συνοχή της υπαίθρου», δήλωσε στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας.

Επιπλέον, ο κ. Μπαγινέτας επεσήμανε ότι για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η γυναικεία επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων του στρατηγικού σχεδιασμού για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και των αγροτικών περιοχών. Για να προσθέσει ότι «αξιοποιούμε και τις δυνατότητες που παρέχονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπου περιλαμβάνουν μέτρα και δράσεις που στοχεύουν στην τόνωση της απασχόλησης, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τον συνεργατισμό και την συλλογικότητα».

Ενδεικτικά ο κ. Μπαγινέτας έδωσε ορισμένα στοιχεία για τη δράση των γυναικών στον αγροτικό τομέα: «στο 30% του συνολικού αριθμού των δικαιούχων ανέρχεται το ποσοστό των γυναικών με επιχειρηματική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, το αντίστοιχο ποσοστό στο μέτρο εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων ανέρχεται στο 25%». Πάντως, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική την συμμετοχή των γυναικών στις φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις του ΠΑΑ γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα και βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία) όπου το σχετικό ποσοστό κυμαίνεται από 37-40%.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα