back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές…ξαναχτύπησαν με στρατιωτικό χαιρετισμό

Διαβάστε επίσης

Οι ποδοσφαιριστές της Τουρκίας για μία ακόμη φορά πανηγύρισαν με στρατιωτικό χαιρετισμό το γκολ που πέτυχαν εναντίον της Γαλλίας παρά τις αντιδράσεις της UEFA.

Η παγκόσμια κατακραυγή και η απειλή της UEFA ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο κυρώσεων, δεν πτόησαν τους ποδοσφαιριστές της Τουρκίας. Μετά την επίτευξη του 1-1 εναντίον της Γαλλίας στο Παρίσι, για τα προκριματικά του Euro 2020, οι Τούρκοι επανέλαβαν τον πανηγυρισμό που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στο παιχνίδι με την Αλβανία.

Στο 81′, ο Κάαν Αϊχάν σκόραρε και αμέσως μαζί με τους συμπαίκτες του, κατευθύνθηκαν στην εξέδρα που βρίσκονταν ο κύριος όγκος των Τούρκων οπαδών. Οι ποδοσφαιριστές του Σενιόλ Γκιουνές παρατάχθηκαν στη σειρά και χαιρέτησαν στρατιωτικά, κάτι που προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των Γάλλων θεατών, αλλά τη φρενίτιδα ενθουσιασμού των Τούρκων για την κίνηση των ποδοσφαιριστών.

Χαιρετώντας σαν στρατιώτες, οι Τούρκοι παίκτες θεωρούν ότι αποδίδουν φόρο τιμής στον τουρκικό στρατό, ο οποίος επιχειρεί κατά των Κούρδων στα σύνορα με τη Συρία. Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της UEFA, η οποία πάντως έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά να ενεργήσει, αφού μετά το ματς με την Αλβανία ακόμα ένα παιχνίδια της Τουρκίας σημαδεύτηκε από πολιτικοποίηση.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

  • Ετικέτες
  • UEFA
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα