back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έρχεται διπλός χριστουγεννιάτικος μποναμάς για επιχειρήσεις και ευάλωτες οικονομικά ομάδες

Διαβάστε επίσης

Σε διπλό χριστουγεννιάτικο μποναμά  αναμένεται να προχωρήσει λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση,  βασιζόμενη  κατά πρώτον σε ένα ποσό 138 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη εγγραφή στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και θα αφορά την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και κατά δεύτερον σε ένα ποσό περίπου 200 εκατ. ευρώ το οποίο αναμένεται να προκύψει ως υπερπλεόνασμα στο φετινό προϋπολογισμό του κράτους και το οποίο θα διανεμηθεί ως μέρισμα σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες.  

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρξει φορολογική ελάφρυνση μέσω της μείωση της προκαταβολής φόρου των συνεπών φορολογικά επιχειρήσεων,  ενώ στη δεύτερη περίπτωση το κοινωνικό μέρισμα προβλέπεται  να διανεμηθεί είτε μέσω της επιστροφής μέρους του τέλους επιτηδεύματος που κατέβαλαν φέτος ελεύθεροι επαγγελματίες και εργαζόμενοι με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών – τα γνωστά μπλοκάκια –  ή με εφάπαξ ενίσχυση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.  

Τα παραπάνω ποσά σχεδιάζονται να διανεμηθούν ως μερίσματα από το υπ. Οικονομικών ΟΙΙΚ μετά την απροσδόκητη αύξηση των φορολογικών εσόδων, στο εννεάμηνο του έτους.  

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα