back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο ΑΠΘ ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 107ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Την τελετή θα ανοίξει η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ με το Απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού. Θα ακολουθήσουν η προσφώνηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Νικολάου Γ. Παπαϊωάννου, και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου με θέμα «1940: Η Άρνηση ως Πρόγραμμα Εθνικής Ανάτασης».

Στη συνέχεια, στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, η Ορχήστρα και η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το μουσικό έργο του Βασίλη Τενίδη «Εισαγωγή 1940, Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο». Την Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Δημήτρης Δημόπουλος. Η τελετή του εορτασμού της 26ης Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί με τον Εθνικό Ύμνο από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, συνοδεία της Ορχήστρας του ΑΠΘ.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα