back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βολές κατά Fraport από τη Ryanair

Διαβάστε επίσης

Επίθεση κατά της Fraport εξαπέλυσε ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν, κατά την παρουσίαση του θερινού προγράμματος της εταιρείας για το 2020 στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει 14 νέα δρομολόγια. O εμπορικός διευθυντής της ιρλανδικής αεροπορικής ετιαρείας χαμηλών ναύλων έκανε λόγο για υψηλές χρεώσεις και άφησε υπονοούμενα για ευνοϊκή μεταχείριση της Aegean.

Ο κ. Ο’ Μπράιαν αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά στις «υψηλές χρεώσεις» των 14 Περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που κατά τον ίδιο δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ άφησε αιχμές για ευνοϊκότερη μεταχείριση της Aegean όσον αφορά τα εκπτωτικά προγράμματα των ελληνικών αεροδρομίων, επιχείρημα πάντως που αντικρούεται από τους παραχωρησιούχους. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η ιρλανδική εταιρεία είχε επικαλεστεί τις υψηλές χρεώσεις όταν έκλεισε αιφνιδίως τη βάση της στα Χανιά.

Το ανώτερο στέλεχος της Ryanair αποκάλυψε ότι έχει στείλει επιστολή στην σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την προμήθεια του ραντάρ στον αερολιμένα Χανίων, όμως δεν έχει λάβει απάντηση, όπως ο ίδιος υποστήριξε. Για αυτό το θέμα, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, ανέφερε ότι σε ένα εξάμηνο το ζήτημα θα επιλυθεί. Απέδωσε μάλιστα την καθυστέρηση στην κωλυσιεργία της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών (ΥΠΑ) ως προς τις αποφάσεις σχετικά με τις προδιαγραφές του ραντάρ, το οποίο και θα προμηθευτεί ο παραχωρησιούχος.

Όσον αφορά τoν ταξιδιωτικό χάρτη της Ryanair, ο συνολικός αριθμός των δρομολογίων θα φτάσει τα 147 το καλοκαίρι του 2020, ενώ εκτιμάται ότι τα αεροσκάφη της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλών ναύλων θα μεταφέρουν 6,6 εκατ. επιβάτες κατ’ έτος και θα στηρίξουν 4.950 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στα 13 αεροδρόμια όπου δραστηριοποιείται η Ryanair στη χώρα μας. Για να γιορτάσει τα νέα δρομολόγια της δρομολόγια η Ryanair προσφέρει ναύλα από 16,99 ευρώ για ταξίδι μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 και κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου 2019, μέσω του Ryanair.com.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα