back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα θετική για τη χώρα μας χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την 6η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της Κομισιόν. Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός, η έκθεση επιβεβαιώνει την ταχύτητα και την επάρκεια των οικονομικών μέτρων στήριξης που έλαβε η Κυβέρνηση, για την στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση της ρευστότητας, καθώς και τη συμβολή των μέτρων στην ταχύτερη επανεκκίνηση της οικονομίας. Σύμφωνα με τον κ Σταϊκούρα η έκθεση ανάβει ουσιαστικά το “πράσινο φως” για την αποδέσμευση της τρίτης δόσης των κερδών των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Με κέρδη άνοιξε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πριν από λίγο ο γενικός δείκτης Τιμών κατέγραφε άνοδο της τάξης του 0,35 %.

Περισσότερα θα μας πει ο Νίκος Καρούτζος.

Ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια η τροπολογία με την οποία παραχωρούνται ατελώς έως τις 31 Νοεμβρίου κοινόχρηστοι χώροι για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Με την ίδια τροπολογία την οποία υπογράφουν 6 υπουργοί και θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τις ειδικές μορφές τουρισμού, ορίζεται ότι σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, τα τέλη χρήσης μειώνονται κατά 50%.

Πριν από λίγο, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ότι, η ισχύς των μέτρων θα είναι έως τέλος Νοεμβρίου και όχι έως το τέλος του χρόνου, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Θετικά κρίνει κατ’ αρχήν o κλάδος των ξενοδόχων τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο. Επισημαίνει πάντως ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διευκρινιστούν θέματα όπως τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η easyJet ανακοίνωσε ότι ένας μικρός αριθμός πτήσεων θα αρχίσει να εκτελείται στις 15 Ιουνίου. Επιβάτες και πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

«Γρίφος» το άνοιγμα των σχολείων σε όλη την Ευρώπη, γράφει το περιοδικό Politico, αναφέροντας ότι εξετάζονται οι κίνδυνοι σε συνδυασμό με την οικονομική ανάκαμψη αλλά και την ψυχική υγεία.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η Γερμανία ξεκίνησε πρώτη με το άνοιγμα σχολείων τον Απρίλιο με τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές. Στην Αγγλία, θα γίνει το ακριβώς αντίθετο. Τα δημοτικά θα ανοίξουν εκ νέου τον Ιούνιο.

Στο Βέλγιο αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε η επιστροφή των τελειόφοιτων σε δημοτικά και γυμνάσια. Στην Ιταλία και την Ισπανία τα σχολεία θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.

Τη Δευτέρα, οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία στη χώρα μας.

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη μονάδα εγκαυμάτων ιδιωτικού θεραπευτηρίου, η 34χρονη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό χθες στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αριστερή πλευρά του προσώπου και του σώματος, ενώ είναι μεγάλος ο κίνδυνος να χάσει το αριστερό της μάτι.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να πρόκειται για επίθεση από άτομο διαταραγμένο που στοχοποιεί άλλες γυναίκες. Σύμφωνα με τη αστυνομία η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι ζήτημα χρόνου.

Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία από αυτή την ώρα έως και τις 3 το μεσημέρι .Συγκέντρωση σε μια ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας, με βασικό αίτημα τη δημιουργία ενιαίου κλάδου νοσηλευτικής ώστε να μη δημιουργούνται εσωτερικά προβλήματα στα νοσοκομεία.

Σε συμφωνία αναμένεται να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις της γερμανικής κυβέρνησης με τη Lufthansa για ένα πακέτο διάσωσης το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάνει έως και τα 9 δις ευρώ, ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τοπικές βροχές από το απόγευμα και σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα