Διαμαρτυρία για τη λειτουργία «Hotspot» προσφύγων στο Αμαλία Φλέμιγκ

0
402

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ αποφάσισαν τα Σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία Αμαλία Φλέμιγκ – Σισμανόγλειο και Παίδων Πεντέλης αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  στις 13.00μμ στο προαύλιο της πτέρυγας «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, προκειμένου να εμποδίσουν την μετατροπή του Νοσοκομείου σε HOT SPOT.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «ασφαλώς είναι επιβεβλημένη η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες και ασφαλώς η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Όχι όμως να μετατραπούν Νοσοκομεία και Υγειονομικές Μονάδες σε HOT SPOT.

Οι Υγειονομικές βόμβες που δημιουργήθηκαν στα νησιά με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας πρέπει να εκλείψουν.  Τα Νοσοκομεία όμως δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο.

Διαλύεται ημέρα με την ημέρα η λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου με την δημιουργία HOT SPOT μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο που φιλοξενεί 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες. Περίπου 150 ασθενείς είναι σε συνεχή υπερδιέγερση εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργήθηκαν.

Αντί λοιπόν να μεταστεγασθούν οι πρόσφυγες, μετανάστες από το Νοσοκομείο της Λέρου, πάμε να φτιάξουμε και κέντρο φιλοξενίας και σε δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο».

Νίνα Κμνηνού

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here