back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φρεγάτα και μαχητικά αεροσκάφη μετείχαν σε άσκηση στην Κύπρο

Διαβάστε επίσης

Σημαντική ήταν η παρουσία των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων στην ΑΟΖ της Κύπρου και στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης «ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ 2019» που οργάνωσε η Κυπριακή Δημοκρατία και «κρατήθηκε» σκοπίμως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, συμμετείχε η Φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» που επιχείρησε νότια των ακτών της Κύπρου και εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ σήμερα το πρωί 3 μαχητικά αεροσκάφη F-16 μπήκαν στο FIR Λευκωσίας και πραγματοποίησαν εικονικές αεροπορικές προσβολές στο χώρο της άσκησης.

Αργότερα, από μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 έγιναν και ρήψεις αλεξιπτωτιστών , σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης.

Η πρώτη αντίδραση αντίδραση από την Τουρκία, καταγράφηκε, με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω απ την βραχονησίδα Παναγιά-Οινουσών και με δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού μας εναερίου χώρου από τούρκικα μαχητικά και από τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου (κατασκοπευτικό αεροσκάφος). Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της 2ημερης αεροναυτικής άσκησης είναι ότι, τα ελληνικά αεροσκάφη κατά την μετάβασή τους στην Κύπρο δεν παρενοχλήθηκαν από τα Τουρκιά αεροπορικά μέσα, διότι , προφανώς , δεν εντοπίστηκαν εγκαίρως, από τα τουρκικά ραντάρ.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα