back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

K.Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία στο μεταναστευτικό

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιάζονται από την Τουρκία στο μεταναστευτικό και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιδείξει πολύ μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα στην διαχείριση αυτού του ζητήματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος το απόγευμα της Πέμπτης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

“Οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας “να εκπονήσει μία νέα δέσμη μέτρων για τη μετανάστευση και το άσυλο, αλλά κι ένα εναλλακτικό σχέδιο ανάγκης (Plan B), σε περίπτωση που η υφιστάμενη κρίση μετατραπεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.”

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, υπογράμμισε ότι “η Ελλάδα εξ αρχής υποστήριξε την απόφαση που ελήφθη στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σχετικά με στοχευμένα μέτρα, στοχευμένες κυρώσεις, για πρόσωπα και επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.”

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε παράλληλα μήνυμα ότι “μετά από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα” και πρόσθεσε: ” Λάβαμε ισχυρή εντολή να υλοποιήσουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να μειώσουμε την γραφειοκρατία, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να κάνουμε την ζωή των Ελλήνων πολύ καλύτερη.
Θα τιμήσουμε αυτή τη δέσμευση. Οι Έλληνες, ειδικά οι νέοι, δικαιούνται ευκαιρίες κι όχι ελλείμματα.”

Μιλώντας τέλος για τα Δυτικά Βαλκάνια, ανέφερε ότι “η Ελλάδα είναι πυλώνας και άγκυρα σταθερότητας σε μία πολύ ταραχώδη περιοχή” και συμπλήρωσε: “Υποστηρίζουμε την πορεία των βόρειων γειτόνων μας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προϋπόθεση ότι σέβονται απόλυτα τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογράψει, είναι προσηλωμένοι στο κράτος δικαίου και -φυσικά- σέβονται τα δικαιώματα των μειονοτήτων.”

Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα