back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ – Πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ ΟΤΑ) με κεντρικό σύνθημα “Δήμοι για τους δημότες, ΟΧΙ για τους ιδιώτες”, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε για σήμερα, από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 11 το πρωί.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή -αν και ο αρχικός προορισμός ήταν το Υπουργείο Εσωτερικών- και προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών δίνει το δικαίωμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικων υπηρεσιών “στην καθαριότητα, στο πράσινο και στον ηλεκτροφωτισμό”.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιεί υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν αναίρεσε ούτε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και προχωρά ένα βήμα παραπέρα, διευρύνοντας τους τομείς που μπορούν να εμπλακούν οι ιδιώτες για ίδιο όφελος. Καταργεί την αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως βάση την αδυναμία εκτέλεσης συγκεκριμένων υπηρεσιών με ίδια μέσα του Δήμου και λαμβάνονταν με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για πολλοστή φορά, αν και λίγους μήνες στη διακυβέρνηση της χώρας, η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσο προάσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου και των εργολάβων, σε βάρος του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με αύξηση του κόστους για τους Δημότες».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε την αρχική τροπολογία περί ιδιωτικοποίησης, καθώς η αρχική προέβλεπε την ιδιωτικοποίηση με αιτιολογημένη απόφαση δημάρχου.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα