back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο ΙΣΑ προσφέρει 5.000 ευρώ στην οικογένεια του μικρού Παναγιώτη -Ραφαήλ

Διαβάστε επίσης

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο αίτημα της οικογένειας του 18 μηνών Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη να μεταβεί στην Αμερική για μία νέα γονιδιακή θεραπεία για την αντιμετώπιση της πάθησής του, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση να προσφέρει το ποσό των 5.000 ευρώ, για να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε να μεταβεί το παιδί σε εξειδικευμένο Κέντρο των ΗΠΑ.

Τη σχετική εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης και η απόφαση του ΔΣ ελήφθη ομόφωνα.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ επισημαίνει πως σέβεται την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, γιατί αυτό είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο της πολιτείας, ωστόσο αναγνωρίζει ότι κάθε περίπτωση είναι μοναδική και κάθε άνθρωπος δικαιούται να εξαντλήσει τα περιθώρια για το καλύτερο στην υγεία και τη ζωή του.

«Αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της οικογένειας του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη να μεταφερθεί το παιδί σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού εκφράζοντας την κοινωνική ευαισθησία των γιατρών της Αθήνας. Ο ΙΣΑ σέβεται τα θεσμικά όργανα, ωστόσο πιστεύει και στο δικαίωμα του κάθε συμπολίτη μας στη ζωή και στην ελπίδα. Ειδικά μάλιστα, όταν πρόκειται για ένα παιδί, η ευαισθησία μας είναι ακόμα μεγαλύτερη» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα