back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: «Ελληνικός και τούρκικος λαός δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους»

Διαβάστε επίσης

Σε ομιλία του, στην 21η Συνάντηση των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που έγινε στην Σμύρνη, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας τους συνέδρους, Ελληνες και τούρκους κομμουνιστές, είπε: «Σας καλωσορίζουμε θερμά στη φετινή συνάντησή μας που συνδιοργανώνεται με βάση την απόφαση της Ομάδας Εργασίας από κοινού, από το ΚΚ Τουρκίας και το ΚΚ Ελλάδας, εδώ στα μικρασιατικά παράλια, στις ακτές του Αιγαίου που πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας και όχι επιθετικότητας και προκλητικότητας, αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στα πλαίσια των
ανταγωνισμών των αστικών τάξεων της περιοχής».

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τονίζοντας ότι, «οι γειτονικοί λαοί, ο ελληνικός, ο τούρκικος λαός δεν έχουν να μοιράσουν τίποτε μεταξύ τους».
Επίσης ο Δ. Κουτσούμπας καταδίκασε την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, επισημαίνοντας ότι: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του με το λαό της Συρίας που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου».
Σχετικά με την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος, ο Δ. Κουτσούμπας είπε: «Ξεπερνώντας λαθεμένες θέσεις που κυριάρχησαν στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα τις προηγούμενες δεκαετίες και αναπαράγονται με διάφορες μορφές σήμερα, συνδυάζει την επαναστατική δράση με την επαναστατική θεωρία. Χτίζοντας γερές βάσεις στην εργατική τάξη, σε στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας, ενισχύοντας την παρέμβασή τους στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, θα δυναμώσει το κάθε Κομμουνιστικό Κόμμα».

Χρήστος Καπούτσης

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα