back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τόμσεν: Οι μεταρρυθμίσεις ο δρόμος για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Την άποψη του ΔΝΤ ότι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η ρύθμιση του συνταξιοδοτικού παραμένουν κρίσιμες παράμετροι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επανέλαβε στη Σύνοδο του Ταμείου στην Ουάσιγκτον ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα Πολ Τόμσεν.

«Πρόκειται για προκλήσεις που πρέπει να επιλυθούν. Και είχαμε απογοητευτεί από το γεγονός ότι οι μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης αντιστράφηκαν μετά το τέλος του προγράμματος. Νομίζω ότι ήταν λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε το Ταμείο βλέπει τις μεταρρυθμίσεις ως ένα συνολικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα προκειμένου να επιτύχει μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

“Νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε να κάνει μερικά από αυτά. Μερικά από τα σχέδια, για παράδειγμα σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, νομίζω ότι είναι καλά”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ αποσαφήνισε ότι το Ταμείο δεν γνωρίζει ακόμα τις λεπτομέρειες του σχεδίου «Ηρακλής», που στοχεύει στη μείωση των «κόκκινων» δανείων των ελληνικών τραπεζών. Όπως μάλιστα είπε, η ανάπτυξη ενός τέτοιου σχεδίου συνιστά μια μεγάλη πρόκληση για τη χώρα μας.

Ο κ. Τόμσεν έκανε αναφορά σε ανάγκη αποτελεσματικότερου δημοσιονομικού μίγματος και τόνισε ότι η Ελλάδα προχώρησε σε μία εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή, με μη φιλικό τρόπο προς την ανάπτυξη.

Γιάννης Παπαγεωργίου, Νewsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα