back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στην ‘’ νέα’’ κανονονικότητα επιστρέφουν τα καταστήματα εστίασης από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Μαΐου, μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας λοιμοξιολόγων. Οι κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα για την προστασίας της Δημόσιας Υγείας, θα ανακοινωθούν αύριο το απόγευμα από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση.

Σήμερα, οι λουόμενοι επέστρεψαν στις οργανωμένες παραλίες, με τη λειτουργία τους μέχρι στιγμής να είναι υποδειγματική. Οι ομπρέλες έχουν απόσταση τεσσάρων μέτρων μεταξύ τους, με δύο μόνο ξαπλώστρες, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Τα παραθαλάσσια κυλικεία και αναψυκτήρια, λειτουργούν ως take away, ενώ διαθέτουν μόνο συσκευασμένα προϊόντα και καθόλου αλκοόλ. Στις εισόδους γίνεται καταμέτρηση του κοινού, συνεργεία καθαρισμού απολυμαίνουν καρέκλες και ξαπλώστρες, ενώ γίνεται διαρκώς αποβακτηριοποίηση στις τουαλέτες. Επί ποδός η δημοτική αστυνομία για την τήρηση όλων των μέτρων, ενώ όπου και εάν σημειωθούν παρατυπίες, τα πρόστιμα είναι πολύ αυστηρά.

Από αύριο με παρουσία πιστών θα γίνονται οι θείες λειτουργίες στις Εκκλησίες, με την τήρηση ωστόσο όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά outlets, με τους ισχύοντες κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας απο τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και έως τις 9 το βράδυ τα Σάββατα. Ρολά θα ανοίξουν επίσης διαιτολογικά κέντρα, και κέντρα περιποίησης σώματος, υπηρεσίες στολισμού και σχολές εκπαίδευσης κατοικοιδίων ζώων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση τους από το καταναναλωτικό κοινό. Τις πύλες τους ανοίγουν επίσης, βοτανικοί και ζωολογικοί κήποι και φυσικοί βιότοποι ενώ επαναλειτουργούν και οι γραμματείες των δικαστηρίων.

Τα μέτρα για την στήριξη του λιανικού εμπορίου στις τουριστικές περιοχές της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχαν χθες ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, με τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργο Καρανίκα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΣΕΕ συζητήθηκαν αιτήματα για την επαναφορά του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στη νησιωτική χώρα, για την επέκταση της προστασίας των επιταγών, αλλά και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού με διάθεση voucher.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι ανασύρθηκαν από άνδρες της πυροσβεστικής από σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι Λουτρακίου.

Τον χαμηλότερο αριθμό θανάτων από κορονοϊό που έχουν καταγραφεί σε μία ημέρα από τα μέσα Μαρτίου κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Ισπανία μετρώντας 102 θανάτους.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία από 20 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα