back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

«Το πρόγραμμα της μετάβασης από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο θα ανεβάσει το ύψος των παρεμβάσεών μας στα 24 δισεκατομμύρια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας χθες το απόγευμα το κυβερνητικό σχέδιο για τους επόμενους μήνες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το σχέδιο εδράζεται σε τρεις πυλώνες: Στήριξη εργασίας, μείωση φόρων, τόνωση επιχειρηματικότητας».

Μείωση ΦΠΑ σε μεταφορές, εστίαση και επιδότηση στεγαστικών δανείων, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράταση των έκτακτων μέτρων στα εργασιακά για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενεργοποίηση του Μηχανισμού Ενίσχυσης της Απασχόλησης, από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου και ενίσχυση εποχικά απασχολούμενων και ανέργων οι τρεις άξονες που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μέσα στον Μάιο δρομολογείται η δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Και μάλιστα αυτή επεκτείνεται και σε επιχειρήσεις που ίσως δεν πληρούσαν τα κριτήρια του πρώτου σταδίου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε ότι 25 Μαΐου ανοίγει το yachting, 1η Ιουνίου τα κάμπινγκ, οι κατασκηνώσεις και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και 15 Ιουνίου τα υπόλοιπα καταλύματα. Στις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι πτήσεις από το εξωτερικό μόνο προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και 1η Ιουλίου προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό στα μέτρα της κυβέρνησης. Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28 του μηνός, στo Σύνταγμα.

Στους 167 οι νεκροί από κορονοϊό. Ένας 89χρονος με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε, απόψε, στο νοσοκομείο Σωτηρία. Δέκα τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Στα 2.850 ο συνολικός αριθμός.

Για βαθιά ύφεση που μπορεί να φτάσει το 10% του ΑΕΠ το 2020, με σχετικά δυνατή ανάκαμψη το 2021, προειδοποιεί η Κομισιόν που άναψε ωστόσο το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 640 εκατ. ευρώ.

Την διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Νοβάρτις αποφάσισε η Βουλή με 175 ψήφους από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ δύο ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα. Συνολικά ψήφισαν 177 βουλευτές, ενώ απείχαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΙΝΑΛ. Για «εξευτελισμό» του Κοινοβουλίου και του Συντάγματος από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, με την «παραβίαση της μυστικότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρατείνεται έως τις 6 Ιουνίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αρχικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα