back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πολιτική σύγκρουση προκαλεί ο Joker – ΕΔΕ από την υπ. Πολιτισμού

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η επέμβαση της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε κινηματογραφικές αίθουσες στις οποίες προβάλλεται η ταινία «Joker».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης αυτής. Με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις ασφαλείας σε παιδιά και τις οικογένειές τους », τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός επανέλαβε ότι η ίδια ενημερώθηκε για τα περιστατικά αργά το βράδυ της Κυριακής και ότι για το ίδιο θέμα δεν ήταν ενήμεροι ούτε οι γενικοί γραμματείς των δύο τμημάτων.

Σχετικά με τις δύο γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες η υπουργός δήλωσε ότι «ανήκουν στην Γνωμοδοτική Επιτροπή για την καταλληλόλητα των κινηματογραφικών έργων. Έχουν στη δικαιοδοσία τους δελτία εισόδου, που τους παρέχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ελέγχους όχι όμως να καλούν δυνάμεις καταστολής».

Σημειώνεται ότι τα δελτία εισόδου έχουν κάποια χρονική ισχύ και τα συγκεκριμένα εκδόθηκαν το 2016. Όπως είπε η υπουργός «φαίνεται ότι οι δύο υπάλληλοι δεν ενημέρωσαν τον Γενικό Διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από την αρμόδια τμηματάρχη, Μαργαρίτα Αλεξομανολάκη».

Πρόσθεσε ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να αποσαφηνιστεί εάν η κυρία Αλεξομανωλάκη, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις τους.

«Τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει ασκηθεί ποτέ αυτού του είδους η διαδικασία» τόνισε η υπουργός και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η επιχείρηση που γίνεται από την αντιπολίτευση να μεγαλοποιήσει το θέμα, παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος είναι ατυχής. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε το περιθώριο να διορθώσει το νόμο τέσσερα χρόνια και δεν έκανε τίποτα».

Χρυσοχοΐδης κατά Τσίπρα

Εν τω μεταξύ, για «φτήνια πολιτική» και «ψεύτικη ευαισθησία» κατηγορεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε δήλωση του κ. Τσίπρα σχετικά με το περιστατικό στους δύο κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία Τζόκερ.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει φαιδρό το περιστατικό που συνέβη και δηλώνει ότι απόψε θα πάει να δει την ταινία Τζόκερ με τον 15χρονο γιο του, ενώ επισημαίνει ότι «η Αστυνομία είναι χρεωμένη, δυστυχώς, με αρκετά πάρεργα, εκτός πλαισίου ουσιαστικά της αποστολής της».

Σημειώνεται ότι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram έγραψε μεταξύ άλλων: «Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοΐδης».

Ειδικότερα, ανέφερε, ότι το περασμένο Σάββατο πήγε σινεμά, «ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ», «σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το Τζόκερ». «Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν φταίει ο “Τζόκερ” αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων, «από το πρωί το πανελλήνιο παρακολουθεί την Υπουργό Πολιτισμού να τσακώνεται σε ζωντανή μετάδοση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το ποιος θα πάρει το φιάσκο του «Τζόκερ» στα χέρια του. Η κα Μενδώνη μέμφεται την ΕΛ.ΑΣ και διατάσσει ΕΔΕ για τους υπαλλήλους του υπουργείου της. Ο κ. Χρυσοχοΐδης πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην κα Μενδώνη και σαρκάζεται και την ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας ότι θα πάει να δει την ταινία με τον ανήλικο γιο του».

Και καταλήγει: «Και τώρα με γελοίες διαρροές προσπαθούν να πείσουν ότι τους φταίει, ποιος άλλος, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που τους φταίει δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο «Τζόκερ» αλλά η κυβέρνηση-τσίρκο με πολλούς γελωτοποιούς και ακόμη περισσότερους ακροβάτες».

Αντιδράσεις και από το ΚΙΝΑΛ

Με αιχμές σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής την αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για τις καταγγελίες των δυο κυριών υπαλλήλων του υπουργείου για την παρακολούθηση από ανήλικους της ταινίας Joker. «Από τη φημολογία για fake news περάσαμε στην οργή της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού. Όμως ακόμη και ο υπερβάλλων ζήλος υπηρεσιακών παραγόντων έχει άμεση σχέση με μια περιρρέουσα πολιτική αντίληψη, που μετατρέπει την Ελληνική Αστυνομία ξανά σε χωροφυλακή», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου στην οποία προσθέτει: «Από τις δήθεν μεταρρυθμίσεις, στην επιστροφή στο χθες. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία δεν χρειάζεται πολλές παρτίδες για να βγάλει τζόκερ…».

Παράλληλα ο αρμόδιος στη Κ.Ο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης, σε δήλωσή του συστήνει στις ηγεσίες των δύο Υπουργείων σοβαρότητα και εγκράτεια και καλύτερο έλεγχο των υπηρεσιών που εποπτεύουν. «Ο υπερβάλλων ζήλος δύο – κατά τα φαινόμενα αναρμόδιων – υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και η προθυμία της Ελληνικής Αστυνομίας να εξαντλήσει την αυστηρότητά της για κάποιες καταγγελίες ελάσσονος σημασίας οδήγησαν σε τραγελαφικές εικόνες μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αστυνομικούς να κάνουν ελέγχους σε κινηματογράφους και να σέρνουν ανήλικα παιδιά στα αστυνομικά τμήματα. Πρακτικές φύσει και θέσει συντηρητικές και προβληματικές για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επιβάλλει το νόμο», ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα