back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα και αύριο – Προσπάθεια να διατηρηθεί καθαρή η Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Πανελλαδική απεργία δύο ημερών ξεκίνησαν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού και οι Δήμοι έχουν απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με την διαχείριση των απορριμάτων τους και ει δυνατόν να μην τα εναποθέτουν στον δρόμο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία Τρίτη 22/10 και Τετάρτη 23/10 ενώ με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 10:00 το πρωί, έχει προγραμματισθεί Μηχανοκίνητη Πορεία στο κέντρο της Αθήνας με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 24/10 παράλληλα θα υπάρξει συγκέντρωση στα γραφεία του Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 , Μεταξουργείο) και στις 11 πμ συλλαλητήριο.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιδρούν στη ρύθμιση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση ανταποδοτικών υπηρεσιών, με απόφαση του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου.

“Έγινε αντιληπτό απ’ όλους, πώς αν ψηφιστεί το άρθρο 179 του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» τότε απειλείται ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα υπάρξει επίσης οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών” αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Προσπάθεια για καθαρή Αθήνα

Έκκληση στους πολίτες να μην εναποθέτουν απορρίμματα στο δρόμο, απηύθυνε ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι μεγάλοι δήμοι της χώρας.

Προσπάθεια να διατηρηθεί όσο πιο καθαρή γίνεται η πρωτεύουσα κάνει ο Δήμος Αθηναίων με τη συνεργασία των δημοτών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

«Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων των δήμων, στην Καθαριότητα, το Πράσινο και το Ηλεκτρολογικό συνεχίζονται.  Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η αποκομιδή απορριμμάτων θα γίνεται κανονικά από σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες. Χθες, στην Αθήνα περίπου 280 δρομολόγια απορριμματοφόρων έχουν πραγματοποιηθεί και στις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, παρά την πανελλαδική κινητοποίηση.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα