back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Τον Απρίλιο του 2023 θα λειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίηση του ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί για τα έργα της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις συσκέψεις που είχε την Τρίτη, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα»

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης στο σύνολό του, έως τον Απρίλιο του 2023.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία με τους φορείς της πόλης να κάνουμε μια αποτίμηση της προόδου για όλα τα σημαντικά έργα, για πρωτοβουλίες που είχα την ευκαιρία να εξαγγείλω στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χαίρομαι, διότι τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει», δήλωσε.

Ακολούθως στάθηκε σε τρία ζητήματα:

1. Μετρό

«Εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευσή μας. Το μετρό θα λειτουργήσει εξ ολοκλήρου, θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023, με τον σταθμό στην Βενιζέλου να αναδεικνύει με τον σωστό τρόπο την πλούσια πολιτιστική παράδοση της πόλης. Εκτιμούμε ότι μέχρι τα τέλη του έτους το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα έχει δώσει την έγκρισή του για να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση την οποία έχω ήδη δρομολογήσει».

2. Αστικές Συγκοινωνίες

«Ήδη έχουν ενταχθεί στον στόλο του ΟΑΣΘ αρκετά λεωφορεία, ώστε κάπως να ανακουφιστεί η κατάσταση. Σημαντική πρόοδο, όμως, θα δούμε από τις αρχές του έτους όταν θα συναφθεί και θα ξεκινήσει η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ. Τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά το πρόβλημα των Αστικών Συγκοινωνιών στην πόλη».

3. «Fly Over» (η νέα υπέργεια) της Περιφερειακής Οδού

«Θα υπάρχουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Υποδομών, έργο το οποίο προχωράει πολύ γρήγορα και εκτιμούμε ότι θα μπορεί να δημοπρατηθεί εντός ενός έτους. Τονίζω, ότι είναι ένα έργο απολύτως κρίσιμο και καθοριστικό για να ανακουφιστεί το μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος το οποίο επωμίζεται η Περιφερειακή».

Κυβερνητικές πηγές: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι η «εικονική πραγματικότητα που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ότι δήθεν το Μετρό θα λειτουργούσε το 2020, διαψεύδεται από την αλήθεια» και πως η «Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει ένα σύγχρονο Μετρό που ταυτόχρονα θα αναδεικνύει την αρχαία της κληρονομιά». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προτεραιότητα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα και οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα