back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές ομόλογο

Διαβάστε επίσης

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδος πυροδοτεί νέο ράλι τιμών. Όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, «οι επενδυτές διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για ελληνικά ομόλογα» .

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «σήμερα οι επενδυτές ποντάρουν στην αλλαγή πολιτικής», υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει το φιλόδοξο στόχο να οδηγήσει την Ελλάδα μέχρι το 2021 στην κατηγορία των αξιόπιστων οφειλετών. Κλειδί για μια μεγαλύτερη φερεγγυότητα είναι κυρίως η σταθεροποίηση των κλονισμένων τραπεζών».

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 45 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 11 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,28% από 1,32% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,37 να περιοριστεί στο 1,65% από 1,66%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,1132 δολ. από το επίπεδο των 1,1148 δολ που άνοιξε η αγορά. Ωστόσο, οι προσδοκίες για επικύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου έχουν συμβάλει στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την ενίσχυση του ευρώ. Ευνοϊκό αντίκτυπο στο ευρώ έχει η προσδοκία υπογραφής αρχικής συμφωνίας ΗΠΑ- Κίνας τον Νοέμβριο.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,338%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,382%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,422% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,475%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1130 δολ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα