back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χρ. Σταϊκούρας: Μείωση πλεονασμάτων με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη διάψευση των σεναρίων περί εγκατάλειψης από την κυβέρνηση του στόχου για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας , μιλώντας επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθεσέων της Βουλής.

«Ο στόχος της μείωσης των πλεονασμάτων παραμένει στον πυρήνα της πολιτικής μας, όμως εμείς τον προσεγγίζουμε με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για σταδιακή μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Αναφερόμενος στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Σταϊκούρας σχολίασε ότι αυτός αποδεικνύει ότι η ελληνική Οικονομία προχωράει σταθερά στο δρόμο της κανονικοποίησης και της ανάταξης και παράλληλα, αποκτά θεσμική δυναμική.

«Αποπνέει αισιοδοξία αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού», είπε χαρακτηριστικά, ενώ απατώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί υπεραισιόδοξων προβλέψεων, παρατήρησε ότι πάει πολύ να μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ για υπεραισιοδοξία όταν ως κυβέρνηση είχε πέσει έξω σε όλους τους στόχους που είχε θέσει για την ανάπτυξη.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα