back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η εικόνα της Αθήνας από την απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Διαβάστε επίσης

Με δύο όψεις η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας, σχετικά με τα σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων, με αφορμή την κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σε κεντρικούς δρόμους, όπως Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σταδίου, Ιπποκράτους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπη κ.α, αλλά και αντίστοιχα έξω από τα νοσοκομεία, οι κάδοι είναι άδειοι καθώς έγινε νωρίς το πρωί αποκομιδή σκουπιδιών από το προσωπικό ασφαλείας του τομέα καθαριότητας του δήμου.

[su_slider source=”media: 137409,137408,137407,137406,137405″]

Αντιθέτως, σε ορισμένους άλλους δρόμους και σε πολλά στενά της Αθήνας καταγράφεται μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με κάδους απορριμμάτων που έχουν ξεχειλίσει από σκουπίδια. Σε πολλές περιπτώσεις τα σκουπίδια φτάνουν στις άκρες των δρόμων που κινούνται τα οχήματα με αποτέλεσμα τα πεταμένα αποφάγια , αλλά και σακούλες ανοιγμένες και χαρτόκουτα να έχουν πατηθεί από τις ρόδες των οχημάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια Υγεία. Τέτοιου είδους φαινόμενα παρατηρούνται έντονα στην πλατεία Βικτωρίας, στους δρόμους Αριστοτέλους, Γ Σεπτεμβρίου( μέχρι το ύψος της πλατείας Ομονοίας).

Γεμάτοι με σκουπίδια κάδοι υπάρχουν και στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην οδό Αμαλιάδος, στον δρόμο που είναι το κτίριο -παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά και στους γύρω δρόμου όπως στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια ( στο ύψος της Σπύρου Τρικούπη), σε όλα σχεδόν τα στενά των Πετραλώνων και του Βοτανικού.

Σε γενικές γραμμές, στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας παρουσιάζεται καλή εικόνα στους κάδους απορριμμάτων, σε αντίθεση με άλλους δρόμους και στενά της πρωτεύουσας που η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα