back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Πάντειο στο Δίκτυο Πολιτισμού με άξονα την λεωφόρο Συγγρού

Διαβάστε επίσης

Με άξονα την λεωφόρο Συγγρού ιδρύματα, φορείς και τοπικές αρχές ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ενός Δικτύου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Με  επίκεντρο την πολύβουη λεωφόρος που διατρέχει ένα μεγάλο τμήμα της πόλης , οι εκπρόσωποι σημαντικών φορεών αποφάσισαν να  ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν σειρά δράσεων. Στόχος  της προσπάθειας να αναπτυχθεί το Πολιτιστικό Αποτύπωμα της περιοχής, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Νίκος Λέανδρος αντιπρύτανης στο Πάντειο και εκπρόσωπος του πανεπιστημίου στο Δίκτυο. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Μία ημέρα στην Αθήνα” ο αντιπρύτανης υπογραμμίζει την δυνατότητα να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή.

Στο Δίκτυο της λεωφόρου Συγγρού συμμετέχουν

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος
Εθνική Λυρική Σκηνή
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Ίδρυμα Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης
Ίδρυμα Ευγενίδου
Ίδρυμα Μαρία Τσάκος
Ίδρυμα Ωνάση
Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Μουσείο Ακρόπολης
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Πλωτό Ναυτικό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό “Γ. Αβέρωφ”
Περιφέρεια Αττικής
Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων
Δήμος Καλλιθέας
Δήμος Νέας Σμύρνης
Δήμος Παλαιού Φαλήρου

“Να αναδειχθεί το Πολιτιστικό αποτύπωμα”

“H Συγγρού ενώνει το κέντρο της πόλης με την θάλασσα. Έχει ένα πολιτιστικό αποτύπωμα παγκόσμιας εμβέλειας. Κατά μήκος της βρίσκονται φορείς με τεράστιες δυνατότητες όπως το Μουσείο Ακρόπολης, την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση , το Ευγενίδειο ίδρυμα, το Ίδρυμα Νιάρχου, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Εθνική Βιβλιοθήκη κ.α
Όλα αυτά δημιουργούν μεγάλες δυνατότητες. Ταυτόχρονα υπάρχουν, πάνω από άλα, οι πολίτες , οι άνθρωποι που κατοικούν στους δήμους Καλλιθέας, Π.Φαλήρου, της Αθήνας και της Ν.Σμύρνης. Αυτό το οποίο θέλουμε , με το Δίκτυο είναι να αναδείξουμε το Πολιτιστικό Αποτύπωμα της περιοχης. Να βοηθήσουμε σε θέματα έρευνα και νέων τεχνολογιών και κυρίως να προωθήσουμε την κοινωνική συνοχή. Την διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων στην ευρύτερη κοινωνία” εξηγεί ο κ. Λέανδρος στον “Αθήνα 9.84”
“Παράδειγμα:  υπάρχουν εκατομμύρια επισκέπτες στα μουσεία αυτά,. στους χώρους αυτούς, αλλά δεν γνωρίζουν απαραίτητα τις άλλες δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι, η περιοχή , δεν γνωρίζουν άλλα μουσεία η χώρους. Θα μπορούσαμε μέσα από εφαρμογές σε κινητά, ή ψηφιακές διαδρομές να αναδειχθούν αυτές οι δυνατότητες έτσι ώστε οι πολίτες να επισκεφθούν όχι μόνο τους μεγάλους και προβεβλημένους φορείς, αλλά και πολλούς  χώρους της περιοχής|

Συνεργειες για Βιώσιμη ανάπτυξη

Όπως εξηγεί ο κ. Λέανδρος το Δίκτυο σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να ξεκινήσει μια μεγάλη πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την βιώσιμη άναπτυξη καθώς τα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής αφορούν όλους μας και υπάρχουν έντονες αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή μας.

“Μέσα απί συνεργασία μπορούμε να εντείνουμε τις δράσεις μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ξεκινάμε με την συμεμτοχή στην Ευρωπαικη εβδομάδα Μειωσης Αποβλήτων από  16 εως 23 Νοεμβρίου.  Θα γίνουν διάφορες δράσεις και στους δήμιους έτσι ώστε να προβληθεί η ανάγκη μείωσης των αποβλήτων και να προωθήσουμε τον εθελοντισμό και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Το Πάντειο

Το Πάντειο πανεπιστήμιο μετέχει σε όλα αυτά με την δική του δυναμική η οποία είναι κατ αρχήν οι φοιτητές του, σημειώνει ο κ.Λέανδρος, όπως και το ακαδημαικό προσωπικό που μπορεί να βοηθήσει σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης.

“Προσπαθούμε να συνδεθούμε πιό ουσιαστικά με την περιοχή. Σήμερα τα προβλήματα αντιμετωπίζονται μόνο με την συνεργασία, την συνένωση δυνάμεων με φορείς και δήμους. Πρέπει να γίνουμε πιο εξωστρεφείς ως πανεπιστήμιο και αυτή η πρωτοβουλία που έχουμε πάρει είναι σημαντική για εμάς και τους φοιτητές μας”

Γ.Αποστολίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα