back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

Διαβάστε επίσης

Έρευνα για ανθρωποκτονία ξεκίνησε η βρετανική αστυνομία μετά την ανεύρεση 39 ανθρώπινων σορών μέσα σε κοντέινερ φορτηγού στην περιοχή Τάροκ στο Έσεξ της Βρετανίας.

«Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό όπου ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Οι έρευνες μας βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί τι συνέβη. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων. Ωστόσο, αυτή θα είναι μια μακρά διαδικασία» δήλωσε αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας.

Το φορτηγό πιστεύεται ότι είχε εισέλθει το Σάββατο στη Βρετανία από το Χόλιχεντ, ένα λιμάνι της βόρειας Ουαλίας που είναι μείζον σημείο εισόδου από την Ιρλανδία, και ότι είχε αρχικά ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Βουλγαρία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχει τεθεί υπό κράτηση. «Πιστεύουμε ότι το φορτηγό είναι από τη Βουλγαρία και εισήλθε στη χώρα στο Χόλιχεντ το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Έχουμε συλλάβει τον οδηγό του φορτηγού και παραμένει υπό κράτηση καθώς συνεχίζονται οι έρευνές μας όπως ανέφερε o αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας.

 

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του και έκανε γνωστό πως ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών. «Γνωρίζουμε ότι γίνεται αυτό το εμπόριο — όλοι αυτοί οι έμποροι ανθρώπων θα πρέπει να κυνηγηθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε.

Όλοι όσοι ανακαλύφθηκαν μέσα στο κοντέινερ βρέθηκαν νεκροί από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ, όχι μακριά από τις αποβάθρες του Τάμεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές σχετικά με το επεισόδιο.

«Προς το παρόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν το φορτηγό έχει βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών. «Επίσης δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την εθνικότητα των ανθρώπινων πτωμάτων που βρέθηκαν στο φορτηγό. Η βρετανική αστυνομία προειδοποίησε πως η αναγνώριση των πτωμάτων θα απαιτήσει πολύ καιρό».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε πως οι ιρλανδικές αρχές θα φέρουν σε πέρας κάθε έρευνα που είναι απαραίτητη, αν διαπιστωθεί πως το φορτηγό είχε περάσει από την Ιρλανδία.

H αστυνομία είχε αποκλείσει τη γύρω περιοχή με μεγάλα πράσινα φράγματα.

«Στο στάδιο αυτό, δεν έχουμε εντοπίσει από πού έρχονταν τα θύματα ούτε τις ταυτότητές τους και προβλέπουμε ότι αυτό μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε στος δημοσιογράφους η υπαρχηγός της αστυνομίας του Έσεξ Πίπα Μιλς. «Πρόκειται για μια απόλυτη τραγωδία».

Η Μιλς είπε ότι η αναγνώριση των θυμάτων είναι η κορυφαία προτεραιότητα των αρχών, ενώ διεξάγεται επίσης έρευνα για να εντοπισθεί η πορεία που ακολούθησε το φορτηγό από τη Βουλγαρία στην Ιρλανδία και μετά στη Βρετανία.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε πως οι θάνατοι αυτοί είναι μια απίστευτη ανθρώπινη τραγωδία που απαιτεί απαντήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα