back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δρόμοι «μετ’ εμποδίων» στην πρωτεύουσα – Παρεμβάσεις ενόψει από τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Σημαντικές παρεμβάσεις με ασφαλτοστρώσεις σε όλους τους δρόμους που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του σχεδιάζει -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Δήμος Αθηναίων. Οι παρεμβάσεις αφορούν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και θα γίνουν κατόπιν μελέτης, σε ορίζοντα διετίας, όπως δεσμεύτηκε ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχέδιου Πόλεως Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 .

Δημότες και οδηγοί διαμαρτύρονται για την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου της πρωτεύουσας με καθιζήσεις ή λακούβες αλλά και ανυψώσεις, ρωγμές, πρόχειρα μπαλώματα και αυλακώσεις του οδοστρώματος. Κυριολεκτικά δρόμοι-παγίδες με πολλούς οδηγούς να διαπιστώνουν για σοβαρές ζημιές στα οχήματά τους από τις μεγάλες λακούβες στο οδόστρωμα.

Στις περιοχές με τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι τα Πετράλωνα και ο Βοτανικός με χαρακτηριστικό παράδεισμα την οδό Πειραιώς, που βρίσκεται σχεδόν ανάμεσα στις δυο περιοχές. Ηρακλειδών, Τριών Ιεραρχών,Θεσσαλονίκης, Κειριάδων, Ηούς, Αλκμήνης, Κωνσταντινουπόλεως, Σπύρου Πάτση, είναι ορισμένοι απο τους δρόμους που είναι γεμάτοι λακούβες και «μπαλώματα».

Οδηγοί έχοντας γνώση πλέον πως ο δρόμος έχει λακούβες και οι οποίες μάλιστα είναι πιο έντονες σε σημείο όπου υπάρχει κλειστή στροφή, προσπαθούν να τις αποφύγουν κάνοντας ελιγμούς με ό, τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. «Μου έχει τύχει με βάλω συγγενή μου μέσα στο όχημα και να κοπούν τα ράμματα που είχε κάνει στο σώμα λόγω βίαιης πτώσης του οχήματος σε μεγαλη λακούβα», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους κατοίκους των Βοτανικού περιγράφοντας την τραγική εικόνα στον δρόμο τις Κωνσταντινουπόλεως.

«Κάθε έξι μηνες αλλάζουμε λάστιχα και αμορτισέρ απο τις λακούβες», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 άλλος οδηγός, ενώ ένας δικυκλιστής περιέγραψε το ατύχημα του όταν έπεσε σε λακούβα σε δρόμο των Πετραλώνων.

Το πρόβλημα είχε επισημάνει ως υποψήφιος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης:

«Υπάρχουν δρόμοι στην Αθήνα που η άσφαλτος είναι της Περιφέρειας, η νησίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και η παρακείμενη υπόγεια διάβαση του Υπουργείου Υποδομών. Όλα μπερδεμένα πολύ συνειδητά από γενιές και γενιές πολιτικών, για να μην μπορούν να αποδοθούν ευθύνες». Η σχετική φράση ανήκει στον Κώστα Μπακογιάννη που ως υποψήφιος δήμαρχος είχε κάνει την σχετική παρατήρηση αποτυπώνοντας και το πρόβλημα που επικρατεί όσον αφορά το αλλαλουμ που επικρατεί στο θέμα της κατανομής αρμοδιοτήτων για τους δρόμους της Αθήνας. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, ένα κομμάτι των δρόμων ανήκουν στον δήμο, ενώ κάποιοι άλλοι δρόμοι εμπίπτουν στις αρμοδιότητες ΥΠΕΧΩΔΕ και Περιφέρειας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα