back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέσσερις παραστάσεις στην Αθήνα που δεν πρέπει να χάσετε

Διαβάστε επίσης

Δυναμικά έχει ξεκινήσει η θεατρική κίνηση για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, με τις μεγάλες και μικρές σκηνές της Αθήνας να έχουν ήδη ανακοινώσει πληθώρα παραστάσεων που καλύπτουν όλα τα είδη ρεπερτορίου. Τέσσερις παραστάσεις αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον του θεατροφιλου κοινού και δεν πρέπει να τις χάσετε.

Η Αρχή του Αρχιμήδη στο θέατρο Skrow

Η παράσταση η Αρχή του Αρχιμήδη ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Skrow με τον περσυνό νικητή του βραβείου Χορν Μιχάλη Συριόπουλο σε μια αφοπλιστικά αληθινή ερμηνεία.

Η Αρχή του Αρχιμήδη είναι ένα σύγχρονο ισπανικό έργο του νέου καταξιωμένου συγγραφέα Ζουσέπ Μαρία Μιρό. Ο Τζόρντι, δάσκαλος σε ομάδα κολύμβησης παίδων, αγκαλιάζει και δίνει ένα φιλί σε ένα αγοράκι που κλαίει γιατί φοβάται το νερό και δε θέλει να κολυμπήσει χωρίς σωσίβιο.

Μια τρυφερή κίνηση ενθάρρυνσης ερμηνεύεται με διαφορετικό τρόπο από τους ανθρώπους και θα αποτελέσει αφορμή μιας αλληλουχίας εκρηκτικών συζητήσεων και καταστάσεων που θα φέρουν στην επιφάνεια καχυποψίες, προκαταλήψεις και φόβους της σύγχρονης κοινωνίας.

Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Άμλετ στο Αμφιθέατρο

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών, ανεβάζει τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μια φιλόδοξη παραγωγή που θα ανοίξει το κλειστό εδώ και οκτώ χρόνια Αμφι-Θέατρο του πατέρα της, Σπύρου Α. Ευαγγελάτου.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου με τους συνεργάτες της κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επαναλειτουργία της ιστορικής σκηνής, μόνο για την παραγωγή του Άμλετ και μόνο για μία σεζόν. Η παράσταση θα έχει site-specific χαρακτήρα, ενώ θα διατηρηθεί η φυσική φθορά του χώρου.

Θα πάρουν μέρος οι ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Ψαρράς, Άννα Μάσχα, Δημήτρης Παπανικολάου, Αμαλία Νίνου, Γιώργος Ζυγούρης, Μιχάλης Μιχαλακίδης κ.ά.

Ρίττερ Ντένε Φο στο Θέατρο Τέχνης

Με εμπρηστικό λόγο και με υπερβολή που αγγίζει το γκροτέσκ ο συγγραφέας Τομας Μπέρνχαρντ στο έργο Ρίττερ Ντένε Φο που ανεβαίνει στο Θέατρο Τέχνης πραγματεύεται το διφορούμενο της αθωότητας και της ενοχής. Τρία πρόσωπα σε ένα κωμικότραγικό γεύμα αποπειρώνται ενάντια την παράλυσή και στο μηδενισμό. Ερμηνεύουν: Λουκία Μιχαλοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, σκηνοθεσία Μαρία Πρωτόπαπα.

Ρέππας-Παπαθανασίου στο Εθνικό Θέατρο

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου επιστρέφουν στο Θέατρο Rex με τo νέο έργο τους ΦΕΓΓΑΡΙ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ , γραμμένο ύστερα από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους της Αφροδίτης Μάνου που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Φεβρουαρίου.

Αθήνα, οδός Αστυδάμαντος στο Παγκράτι, σε ένα νεοκλασικο ένας νεαρός ήρωας αφηγείται έναν χρόνο από τη ζωή του στην Αθήνα της δεκαετίας του ’60. Ο ίδιος, η οικογένειά του, οι φίλοι τους, η ίδια η Ελλάδα. Μια ιστορία ενηλικίωσης που έχει σαν μακρινό φόντο τα συνταρακτικά ιστορικά γεγονότα της περιόδου .

Μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος οι ηθοποιοί  Τζόυς Ευείδη, Μάξιμος Μουμούρης και  Δανάη Μπάρκα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα