back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Athens Digital Lab καινοτομεί με τον “έξυπνο” εθνικό κήπο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ο “έξυπνος” Εθνικός Κήπος της Αθήνας είναι μια από τις εφαρμογές της ψηφιακής καινοτομίας που υλοποιεί το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων. Η θερμοκοιτίδα αυτή νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), εχει στόχο έχει να στηρίξει καινοτόμες ιδέες, οι οποίες απαντούν πραγματικές ανάγκες της Αθήνας και θα την βοηθήσουν να μετατραπεί σε μία σύγχρονη – έξυπνη πόλη.

Όπως είπε ο Project Μanager του Athens Digital Lab Αντώνης Παπαδόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ιωάννα Παπαδημητροπούλου: “Αναζητούμε καινοτόμες λύσεις σε θεματικές που ο δήμος Αθηναίων επιδεικνύει και στηρίζουμε ιδέες από νέους φοιτητές, ερευνητές και εν δυνάμη επιχειρηματίες, που είναι προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα, εργαλεία και άμεση συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου. Επιλέγουμε ομάδες που έχουν τα εργαλεία και τις υλοποιούμε”.

Το Athens Digital Lab αποτελεί παραδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της ψηφιακής στρατηγικής του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τον Οκτώβριο του 2017. Μέχρι στιγμής έχει υποστηρίξει 14 ομάδες, ενώ μία από αυτές τις προσπάθειες, όπως ανάφερε ο κ. Παπαδόπουλος, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στον Εθνικό Κήπο. Σε αυτόν, η ομάδα της Inagros, έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα διαχείρισης των εργασιών πρασίνου και συλλογής σημαντικών περιβαλλοντικών δεδομένων, η οποία συγκεντρώνει δεδομένα από δεκαπέντε κόμβους αισθητήρων, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί σε όλη την έκταση του και δίνουν τη δυνατότητα στη διεύθυνση του Κήπου να οργανώνει και ελέγχει την ένταση και τη συχνότητα εργασιών, όπως η άρδευση, η λίπανση καθώς και η κατάσταση υγείας των φυτών, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα σύγχρονος τρόπος παρακολούθησης των εργασιών που εκτελούνται σε καθημερινή βάση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα