back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ροδαλευριά από τον χυμό του ροδιού

Διαβάστε επίσης

Ένα υπέροχο γλυκό που γίνεται από τον χυμό των ροδιών είναι η ροδαλευριά, ελαφρύ, εύγευστο, με ένα έντονο ερωτικό χρώμα, είναι το γλυκό που θα λατρέψετε.

Τι θα χρειαστούμε

Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και το μόνο που χρειάζεται είναι ο χυμός του ροδιού, λίγο νισεστέ ή κόρν φλάουερ όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, μια κουταλιά της σούπας μέλι και τριμμένο καρύδι για το στόλισμα μαζί με πολύ λίγη κανελίτσα.
Αν είσαστε πολυάσχολοι και δεν σας περισσεύει χρόνος να τα αγοράσετε και να τα στύψετε, ευτυχώς υπάρχει πληθώρα στην αγορά έτοιμου χυμού ροδιών.
Για κάθε φλυτζάνι χυμό θα υπολογίζουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας νισεστέ, εμένα ήταν επτά φλυτζάνια ο χυμός μου και τα επτά κουταλιά νισεστέ ήταν ένα φλυτζάνι καλά γεμάτο.

Λοιπόν πάμε να το φτιάξουμε στο τσάκα τσάκα…

Βάζουμε σ ένα κατσαρόλι τον χυμό να βράσει, κρατάμε μόνο λίγο για να διαλύσουμε το νισεστέ, μόλις αρχίζει να βράζει κάνει λίγο αφρό, τον βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, αμέσως ρίχνουμε το μέλι και αν σας αρέσει το άρωμά της, ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει δυο τρία λεπτά, βγάζουμε την αρμπαρόριζα και ρίχνουμε αμέσως το διαλυμένο νισεστέ, ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα ένα δυο λεπτά αποσύροντας από την φωτιά, πήζει αμέσως.
Το βάζετε σε μπολάκια η σ ένα μεγάλο, ρίχνετε από πάνω λίγη κανέλα και τα τριμμένα καρύδια και μόλις κρυώσει το βάζετε στο ψυγείο.
Νομίζω πως τόσο ωραίο και ανώδυνο θερμιδικά γλυκό δεν θα έχετε ξαναφάει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα