back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων, που είχε διακοπεί για περίπου ένα δίωρο. Ο δρόμος είχε κλείσει λίγο μετά τη μία, όταν περίπου 40 άτομα που βγήκαν από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και πέταξαν τρικάκια για την κατάσταση στη Χιλή, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων. Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο και έκαναν χρήση χημικών.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τα δυτικά της χώρας και συγκεκριμένα σε Ιόνιο δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και πιθανώς και σε Ήπειρο. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα φαινόμενα πιθανόν να συνοδεύονται πρόσκαιρα, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Αύριο η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε κεντρική Μακεδονία Θεσσαλία Σποράδες και σταδιακά σε Ανατολική Στερεά και Εύβοια.

Προτάσεις για τη δημιουργία πάρκων σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας έκανε η εταιρεία ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ. Θελήσαμε να δούμε πώς θα ήταν εφικτό να φτιαχτούν πάρκα μέσα στις υποβαθμισμένες πυκνο-κατοικημένες περιοχές της Αθήνας. Το νομικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές, χρειάζονται παρεμβάσεις. Μιλάμε για πάρκα είκοσι πέντε στρεμμάτων που βρίσκονται ενταγμένα μέσα στον Αστικό Ιστό τόνισε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Διευθυντής Περιεχομένου «ΔιαΝΕΟσις», Θοδωρής Γεωργακόπουλος αναφερόμενος στις προτάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων στα Κάτω Πατήσια και γύρω από τα ΚΤΕΛ της οδού Λιοσίων.

Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, αύριο στις 11 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν η κατάρτιση του νομοσχεδίου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

«Παράνομη» χαρακτηρίζει την απόφαση εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Επίσης, τον καλεί να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης, καθώς όπως αναφέρει η απόφαση εξαίρεσης διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρακμιακά φαινόμενα», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχολιάζοντας συμπεριφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εντός της προανακριτικής επιτροπής. «Το θέμα θα λυθεί θεσμικά, με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας κι όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Το μεταναστευτικό δεν επιτρέπεται να εργαλειοποιείται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων ούτε για απόσπαση οικονομικών ανταλλαγμάτων ούτε για καλλιέργεια και αναπαραγωγή ανυπόστατων και απολύτως ψευδών ισχυρισμών δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Συγκέντρωση του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων σε μία ώρα στο Σύνταγμα, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπ. Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο, που εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Και στις 6, στα Προπύλαια, πραγματοποιούν καλούν σε συγκέντρωση συλλογικότητες και οργανώσεις του αριστερού και του αναρχικού χώρου.

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου σε ηλικία 58 ετών, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Υπηρέτησε το ναυτιλιακό / πειραϊκό ρεπορτάζ. Είχε διατελέσει και πρόεδρος του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ, ενώ τα τελευταία χρόνια εκλεγόταν στο Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ.

Διεθνή

Την Παρασκευή θα αρχίσει η Τουρκία τις κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Αρχικά οι περιπολίες θα διεξάγονται σε απόσταση 7 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.

Η ανακοίνωση πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την εκπνοή της διορίας των 150 ωρών που είχαν οι Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατονομία να απομακρύνουν τις κουρδικές δυνάμεις σε βάθος 30 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα.

Πολιτισμός

Η a.dd dance company εμπνεόμενη από την έξαρση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί το έργο «Ζωή» , που μέσα από τον χορό και τη σωματική επικοινωνία στοχάζεται πάνω στο ίδιο το αγαθό της ζωής και παρουσιάζεται στο θέατρο OLVIO.

Αθλητισμός

Ο Γιουνούς Οσμοσούλ ζήτησε συγγνώμη από τη διοίκηση της ΑΕΚ για τον στρατιωτικό χαιρετισμό του και παραμένει, όπως όλα δείχνουν, στο ρόστερ της ομάδας.

Καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα