back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: Ενδεχόμενη ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θα είχε τα χειρότερα δυνατά αποτελέσματα

Διαβάστε επίσης

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι τώρα είναι η ευκαιρία για την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, επισήμανε ότι διάλυση της συμφωνίας σημαίνει ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα χειρότερα δυνατά. «Ο λαϊκισμός στην εξωτερική πολιτική είναι εύκολη ιστορία, όταν γίνεται όμως κατά τρόπο ανεύθυνο, ενέχει κινδύνους και δεν είναι μόνο μια λαϊκίστικη προσέγγιση», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Όμως ,νωρίτερα, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής, τόνισε ότι η ΝΔ ήδη από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση, είχε τοποθετηθεί για τα προβλήματα που κρίνει ότι υφίστανται στο κείμενο της συμφωνίας , όμως έχει πει ξεκάθαρα ότι η χώρα είναι υποχρεωμένη να την τηρήσει και αυτό κάνει ως κυβέρνηση.

Για τη Βόρεια Μακεδονία, είπε, ότι περιμένει να κάνει απτά βήματα προόδου, σημειώνοντας ότι για μας το ζήτημα είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση, ότι αυτό δεν επιτρέπεται να εργαλειοποιείται για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, ούτε για απόσπαση οικονομικών ανταλλαγμάτων, ούτε για την καλλιέργεια και αναπαραγωγή ανυπόστατων και απολύτως ψευδών ισχυρισμών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα