Search

Αδωνις Γεωργιάδης στον Αθήνα 9.84: «Να έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες, ότι οι πολίτες συνέβαλαν με τις οικονομίες τους για να υπάρχουν και το εισόδημά τους πρέπει να γίνει σεβαστό»

283

Αυστηρό μήνυμα προς τις συστημικές τράπεζες για το θέμα των καταχρηστικών χρεώσεων έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Aδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει παράλογες και υπερβολικές χρεώσεις, ενώ η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιληφθεί του θέματος και θα επιβάλλει υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστωθεί εφαρμογή εναρμονισμένων πρακτικών.
Ο κ Γεωργιάδης σημείωσε ότι “οι τράπεζες, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, θα πρέπει να είναι προσεκτικές ώστε μην συμβεί κάτι τέτοιο. Αν είχαμε στοιχεία, θα τα είχαμε παραδώσει. Να έχουν στο μυαλό τους οι τράπεζες, ότι οι πολίτες συνέβαλαν με τις οικονομίες τους για να υπάρχουν και πρέπει να γίνει σεβαστό το εισόδημά τους. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη τους να έχουν κέρδη, αλλά όλα θα πρέπει να είναι σταθμισμένα σε μια δημοκρατία.”

ΓΙΑ  ΤΗ ΝΟVARTIS

Σχετικά με το θέμα της προανακριτικής επιτροπής για τη ΝΟVARTIS και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι εκφράσεις του τύπου “θα με βγάλουν σηκωτό από την Επιτροπή”, θυμίζουν περισσότερο Ηλία Κασιδιάρη παρά βουλευτές δημοκρατικού κόμματος. “ Η Βουλή έχει κανόνες, που θα πρέπει να τηρούνται απ όλους. Ουδείς εξαιρείται. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο θα πρέπει να κάνουμε μονίμως τα χατήρια του ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκαν όλα στην επιτροπή και απεφάνθη η πλειοψηφία”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην εξαίρεση των κκ Πολάκη και Τζανακόπουλου που θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες και θύμισε ότι ο ίδιος όπως και ο Μάκης Βορίδης, είχαν εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, όταν το είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις πρόσφατες αναφορές του σε ενδεχόμενο χρηματισμού του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η απάντησή του στο Ελβετικό κανάλι για το ποιοί ενδέχεται να τα είχαν πάρει από τη ΝΟVARTIS ή οποιονδήποτε άλλον, «εμπεριείχε το μπορεί, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο λόγο διέγραψε.» Τόνισε μάλιστα ότι «μισή ώρα μετά, ο κ Τσίπρας σε ομιλία του στη Βουλή για τον αναπτυξιακό νόμο, είχε χαρακτηρίσει κάποια άρθρα, “χορηγία στους χορηγούς μου.” Και συνέχισε “Δεν είδα να του λέει κανείς τίποτα. Οτι κατηγορεί χωρίς στοιχεία. Δεν μπορεί λοιπόν ο Γεωργιάδης να είναι κακός και ο Τσίπρας όχι. Δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά”, είπε ο κ Γεωργιάδης.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΜΕ

«Oυδέποτε είπαμε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα media δεν οφείλουν να υποβάλλουν πόθεν έσχες. Θεσμοθετήσαμε κάτι συγκεκριμένο που αφορά πολυμετοχικούς οργανισμούς, ιδιοκτήτες media. Στην περίπτωση των funds δεν μπορεί να ζητάς απ όλους τους μετόχους, οι οποίοι μπορεί να είναι εκατομμύρια, να υποβάλλουν πόθεν έσχες. Γιατί αν επιμέναμε στην προηγούμενη διατύπωση του νόμου θα αποκλείαμε την πιθανότητα να μπαίνουν αυτού του είδους τα κεφάλαια, στα ΜΜΕ.

Σε ερώτηση για το ΜΕΓΚΑ, τις εγκαταστάσεις και την ταινιοθήκη του, που εκπλειστηριάζονται, ο κ Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Για το δημόσιο συμφέρον και τους χρεωστούμενους φόρους από το ΜΕΓΚΑ, για τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές, όπως και στους εργαζόμενους μισθοί, τι τους ενδιαφέρει; να είναι υψηλότερο η χαμηλότερο το τίμημα της Ταινιοθήκης;» και κατέληξε: «Μας συμφέρει να μπορούν να μπαίνουν και τα funds, επειδή ωθούν και τους άλλους να προσφέρουν και να καταβάλλουν υψηλότερο τίμημα»

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *