back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από πληροφορίες και στοχευμένες έρευνες εντόπισαν διαμέρισμα στο Μπραχάμι μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης και περίπου 800 χιλιάδες ευρώ. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο Αλβανοί και ένας Κροάτης.

«Γίνεται δουλειά, πολλά συγχαρητήρια», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ανέβασε ένα βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο.

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν:

το χρηματικό ποσό των -828.565- ευρώ,
δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτ-τα,
δύο (2) ζυγαριές ακριβείας,
δύο (2) θερμοσυγκολλητές,
τρεις (3) φορητοί ασύρματοι,
τέσσερις (4) συσκευές γεωντοπισμού,
συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων,
συσκευή αναπαραγωγής ήχου,
δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
δύο (2) ταινίες περιτυλίγματος,
πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και
κλειδιά οικιών και καβάτζας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους σημειώνεται ότι πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με διαρκή λειτουργία, ιεραρχική δομή, ενώ τα μέλη της είχαν επιφορτιστεί με συγκεκριμένους ρόλους.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν αλλοδαπός ο οποίος επίσης ήταν υπεύθυνος για την αγορά, αποθήκευση και διανομή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, καθώς και την ανεύρεση πελατών και τη διαχείριση των χρηματικών ποσών.

Ο δεύτερος αλλοδαπός ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια και τη φύλαξη των ποσοτήτων κοκαΐνης, την μεταφορά τους στους υποψήφιους αγοραστές και τη διακίνηση και τέλος ο τρίτος ήταν υπεύθυνος για την είσπραξη των χρημάτων για λογαριασμό της οργάνωσης, καθώς και τη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα