back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντρα Χρυσοχοΐδη – Βαρουφάκη στη Βουλή για το άσυλο

Διαβάστε επίσης

Με ανταλλαγή πυρών μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γραμματέα του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

Η φράση του κ. Βαρουφάκη ότι από την κυβέρνηση της ΝΔ χτίζεται μια ξενοφοβική Ελλάδα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος απάντησε: «αδικείτε βάναυσα τον ελληνικό λαό γιατί σήμερα φιλοξενούνται 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε διάφορες δομές που έχουν άριστες σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες».

«Δεν είναι ο ελληνικός λαός συνένοχος εκείνων που πήγαν στη Μόρια και δήλωσαν ικανοποιημένοι», ανταπάντησε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αντικρούει: «η εποχή που λέγατε ό,τι θέλατε στα πρωινάδικα έχει τελειώσει».

ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται ποια θα εφαρμόσει καλύτερα την αδιέξοδη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης για περιστολή δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων ο κ Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι το νομοσχέδιο μεταφέρει πιστά χωρίς παρεκκλίσεις την ευρωπαϊκή οδηγία και είναι σύμφωνο με το Ενωσιακό Δίκαιο.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα