back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ-Αρσεναλ 5-5 (5-4 πεν.): Έβρεξε γκολ και θέαμα στο Άνφιλντ

Διαβάστε επίσης

Επική πρόκριση για τη Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ. Σε ένα φοβερό ματς στο «Άνφιλντ» που σημειώθηκαν δέκα γκολ η Λίβερπουλ απέκλεισε στα πέναλτι την Άρσεναλ.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που είχε 10 γκολ, ανατροπές και τρελή εξέλιξη, η Λίβερπουλ επικράτησε στα πέναλτι της Αρσεναλ με 5-4 (5-5 κ.α) και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Μια επική ανατροπή πέτυχαν οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που είδε την ομάδα του να χάνει με 4-2 και 5-4. Ωστόσο οι κόκκινοι δεν τα παράτησαν και με γκολ του Οριγκί στο 94΄ έστειλαν το ματς στα πέναλτι, όπου επικράτησαν με 5-4 και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε στο 6ο λεπτό με αυτογκόλ του Μουστάφι αλλά η Άρσεναλ στο 16’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Τορέιρα, έπειτα από ασταθές διώξιμο του Κέχελερ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μαρτινέλι, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει δύο γκολ στο 26’ και στο 36’ και να κάνει το 1-3 για την ομάδα τους «κανονιέρηδες». Η Λίβερπουλ μείωσε στο 43’ με εύστοχο πέναλτι του Μίλνερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 3-2 υπέρ της Άρσεναλ.

Στις αρχές του δεύτερου 45λεπτου οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ με τον Μέιτλαντ-Νέιλς, με την ομάδα του Κλοπ να μειώνει μείωσαν στο 58’ σε 4-3 με τον Τσάμπερλειν και στο 63΄ο Οριγκί με όμορφη ενέργεια ισοφάρισε σε 4-4.

Το ματς έγινε θρίλερ μέχρι το τέλος. Ο Γουίλοκ στο 70’ πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με δυνατό σουτ και να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην Άρσεναλ. Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά υπέρ της ομάδας του Έμερι και όλα έδειχναν πως θα πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση.

Στις καθυστερήσεις όμως της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 94ο λεπτό, ο Οριγκί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 5-5 και οδήγησε το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο Κέχελερ νίκησε τον Θεμπάγιος στο τέταρτο πέναλτι και έδωσε την πρόκριση στην Λίβερπουλ.

Τα πέναλτι (πρώτη η Αρσεναλ)
Μπεγιερίν 0-1
Μίλνερ 1-1
Γκεντουζί 1-2
Λαλάνα 2-2
Μαρτινέλι 2-3
Μπρούστερ 3-3
Θεμπάγιος 3-3 απόκρουση
Οριγκί 4-3
Μέιτλαντ-Νάιλς 4-4
Τζόυνς 5-4

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Γουίλιαμς, Γκόμεζ, Φαν Ντε Μπεργκ, Μίλνερ, Λαλάνα, Κεϊτά (55′ Τζόουνς), Όξλεϊ-Τσάμπερλεϊν (81′ Τσιριβέγια), Έλιοτ, Οριγκί, Μπριούστερ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μαρτίνεθ, Μπεγερίν, Χόλντιγνκ, Μουστάφι, Κολάσινατς (83′ Τίρνεϊ), Τορέιρα (72′ Θεμπάγιος), Γουίλοκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Οζίλ (65′ Γκεντουζί), Σακά, Μαρτινέλι

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα