back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Βούτσης: Πρωτοφανής και απαράδεκτη υπονόμευση της Προανακριτικής από ΚΙΝΑΛ και ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Για υπονόμευση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της προανακριτικής επιτροπής κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ , ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκος Βούτσης , ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι : “Δημιουργείται νομολογιακό δεδομένο που λειτουργεί υπονομευτικά σε κάθε άλλη επιτροπή. Είναι απαράδεκτο προηγούμενο η πλειοψηφία να ορίζει την σύνθεση της επιτροπής”.

Απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη περί εξαίρεσης του ίδιου αλλά και του Μάκη Βορίδη από την εξεταστική για το φάρμακο είπε ότι είναι άλλο πράγμα η προανακριτική που ψάχνει και ποινικές ευθύνες και που υπήρχε εξέταση αρμοδίων Υπουργών για το θέμα. Ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος δεν ήταν αρμόδιοι Υπουργοί ούτε χειρίστηκαν το θέμα και πρόσθεσε: “οι εξαιρέσεις συμμετεχόντων είναι για τις περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν ήδη κληθεί, τέτοια κλήση οι συγκεκριμένοι δεν έχουν δεχθεί. Δεν μπορεί εκ προοιμίου επειδή ενδεχομένως να κληθούν να αιτείται να μην συμπεριληφθούν στην Επιτροπή”.

Ερωτηθείς για την συζήτηση που έχει ανοίξει κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, ο κύριος Βούτσης απάντησε ότι και τότε ήμουν από αυτούς που έλεγαν ότι σωστά κάναμε: “Είχε χρεωκοπήσει το πολιτικό σύστημα της χώρας και οι πολίτες αναζήτησαν προς την Αριστερά διέξοδο- και όχι στην ακροδεξιά όπως έκαναν άλλες χώρες. Η χώρα τελικά βγήκε ισχυρή από την κρίση και με την κοινωνία όρθια άρα αυτή η επιλογή που κάναμε ήταν σωστή και ναι μπορεί να μην είχαμε κυβερνητική εμπειρία αλλά αυτή ανακτάται από την ανάληψη της ευθύνης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα