back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψαρόσουπα με λαχανικά και μαγιονέζα

Διαβάστε επίσης

Σήμερα λέω να κάνουμε μια ψαρόσουπα τι λέτε; πρόβλημα κι αυτό το φαγητό κάθε μέρα… Aς δούμε τι θα χρειαστούμε…

Ένα ψάρι για βραστό σφυρίδα, συναγρίδα, βακαλάο, λαβράκι ή όποιο άλλο σας αρέσει, δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι φρέσκο, μπορεί και κατεψυγμένο να γίνει τέλειο, περίπου ενάμιση κιλό να είναι καθαρισμένο, τρία τέσσερα μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στη μέση, δυο τρεις μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κατά μήκος στη μέση κι αυτές, ένα ξερό κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο, ένα ματσάκι σέλινο, δυο τρεις ντομάτες ολόκληρες, κάνα δυο κολοκυθάκια, αλάτι και πιπέρι.

Άντε να πάμε να το φτιάξουμε…

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε νερό που μόλις βράσει, βάζουμε μέσα το ψάρι και το αφήνουμε να βράσει, το ψάρι δεν θέλει πολύ ώρα, μόλις ανοίξει στον κορμό του είναι έτοιμο.

Με μια τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο.

Σουρώνουμε το νερό για να καθαρίσει από τυχόν κοκαλάκια και κανένα λέπι που μας ξέφυγε και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν στην κατσαρόλα για μισή ώρα περίπου, θα δείτε όταν τρυπιούνται εύκολα είναι έτοιμα.

Τώρα εδώ έχουμε δυο επιλογές:

1.Βγάζουμε κάποια από αυτά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα στολίζουμε γύρω από το ψάρι μας, τα υπόλοιπα τα αφήνουμε μέσα, τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι έτοιμη η σούπα μας.
Αν την θέλετε πιο εμπλουτισμένη μπορείτε να βράσετε μέσα λίγο ζυμαρικό, αστράκι η πεπονάκι και γίνεται πηχτή και υπέροχη.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί, λευκό παγωμένο κρασί και του πάει πολύ και η μαγιονέζα*.

2.Η άλλη επιλογή είναι, όταν θα έχουμε λιώσει κάποια από τα λαχανικά, όχι όλα, με το ραβδομπλέντερ να βάλουμε πάλι μέσα το ψάρι μας, χωρίς φυσικά να έχουμε ρίξει ζυμαρικό και να σερβίρουμε την σούπα με ψάρι μαζί, έτσι το κάνουν στην Κρήτη, μπόλικο λεμόνι και τίποτα άλλο, μόνο ψωμάκι φρέσκο…

*σας δίνω και μια πολύ εύκολη συνταγή για μαγιονέζα, αν ακολουθήσετε τον πρώτο τρόπο σερβιρίσματος.

Θα χρειαστούμε ένα κρόκο αυγού, ένα κουτάλι της σούπας μουστάρδα απαλή, ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι λευκό, 150 γρ. κρέμα τυρί λάιτ, ένα σφηνάκι νερό, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρόκο με την μουστάρδα, ξύδι, νερό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι, αυτό ήταν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα