back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

 

 

Περισσότεροι από 1.000 αιτούντες άσυλο θα μεταφερθούν τις επόμενες 3 ημέρες από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σε λιμάνια της Αττικής και στη συνέχεια σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα αναμένεται να φτάσουν στο λιμάνι της Ελευσίνας δύο πλοία, με περίπου 800 άτομα από τη Λέσβο. Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν αποφασίσει ο αριθμός των αιτούντων άσυλο σε όλους τους νομούς της ηπειρωτικής Ελλάδας να μην είναι μεγαλύτερος από το 1% του πληθυσμού του νομού, όπως αυτός προκύπτει από την απογραφή του 2011.

Να ορίσει τους αντικαταστάτες των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ζητεί με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι θα εκλάβει ως “πείσμα” ενδεχόμενη άρνηση Τσίπρα. Σημείωσε, πάντως, ότι η Επιτροπή μπορεί να λειτουργήσει και με 23 βουλευτές από 25 που ήταν αρχικά. Ενημέρωσε, τέλος, ότι η επόμενη συνεδρίαση δεν θα διεξαχθεί την Τρίτη, αλλά πιθανότατα την Πέμπτη, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει 3 ημέρες προθεσμία να ορίσει τους αντικαταστάτες των δύο βουλευτών.

…Είχε προηγηθεί ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των κ.κ. Τασούλα και Τσίπρα. Αρχικώς, ο Πρόεδρος της Βουλής απέρριψε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί μη νόμιμης εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου και ζήτησε τη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα να διασφαλιστεί η ευταξία στον χειρισμό της υπόθεσης. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές”, απάντησε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Βουλής “επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας”.

Θετικά είναι τα μηνύματα που δέχεται το υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου, Παναγιώτη Πρεζεράκο, ο οποίος μίλησε στον Αθήνα 9.84, στο πλαίσιο της έρευνας για τη νέα πραγματικότητα μετά τη ψήφιση του νόμου. Ο κ. Πρεζεράκος προανήγγειλε ότι μέσα στο Νοέμβριο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την επαναλειτουργία του τετραψήφιου αριθμού 1142 για τις σχετικές καταγγελίες.

… “Η ελληνική κοινωνία είναι ώριμη πια για να δεχτεί και να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο”, είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο επικεφαλής της επιτροπής για τον νόμο, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης.

Θετικό πρόσημο για την Ελλάδα στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία σε διεθνές επίπεδο. Διατυπώνονται, ωστόσο, ενστάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης ορισμένων προσώπων που έχουν καταδικασθεί για εγχώρια τρομοκρατία, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα και του Σάββα Ξηρού.

Κατά τα λοιπά, το αμερικανικό ΥΠΕΞ διαπιστώνει ότι η ρατσιστική και εθνοτική τρομοκρατία αυξήθηκε ανησυχητικά το 2018, τόσο παγκοσμίως όσο και στις ΗΠΑ.

Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank ανακοίνωσαν τις χρεώσεις που καταργούν. Μεταξύ άλλων, η Eurobank καταργεί την προμήθεια επανέκδοσης PIN χρεωστικών καρτών, η Πειραιώς μηδενίζει το κόστος σειράς εργασιών μέσω ΔΙΑΣ σε ΑΤΜ τρίτων τραπεζών και η Εθνική δεν θα παίρνει προμήθεια για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ. Καταργεί τις χρεώσεις για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών η Alpha Bank σε 16 νησιωτικές περιοχές όπου δεν λειτουργεί δικό της Κατάστημα ή ΑΤΜ.

Στους δρόμους της Αθήνας έπιασαν δουλειά 388 νέοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα. “Όλοι μαζί για έναν Δήμο γρήγορο, ευέλικτο, αποτελεσματικό”, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ορκωμοσία τους.

Στο Κιάτο την ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, θα τελεστεί στις 2:00 μμ η κηδεία του Γιάννη Σπανού.

Διεθνή

Η βρετανική αστυνομία πιστεύει πλέον ότι και οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε ένα φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ την περασμένη εβδομάδα ήταν Βιετναμέζοι.

Ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Νάιτζελ Φάρατζ και το κόμμα Brexit, ενόψει των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου. Ο ηγέτης των Τόρις, σε συνέντευξή του στο BBC, δήλωσε ότι είναι “πάντα ευγνώμων για τις συμβουλές”, αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσει σε προεκλογικές συμφωνίες.

Αθλητισμός

Την ήττα με σκορ 90-65 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΣΕΦ για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα