back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κόντρα Κ. Τασούλα – ΣΥΡΙΖΑ για την αντικατάσταση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Διαβάστε επίσης

Αναρμόδιος να παρέμβει στην Προκαταρκτική Επιτροπή για την Νοvartis, καθώς όπως επισημαίνει «αυτή λειτουργεί ως δικαστικό σώμα και ουσιαστικά ως ένας πολυπρόσωπος εισαγγελέας» δηλώνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας απαντώντας με επιστολή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί μη νόμιμης εξαίρεσης των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου από την σύνθεση της Επιτροπής, ο κ. Τασούλας αναφέρει ότι δεν του είναι κατανοητό κατά τί παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής από την εξαίρεση που αποφάσισε η Επιτροπή και ζητά την συμβολή και του κ. Τσίπρα, ώστε να διασφαλιστεί η ευταξία στον χειρισμό της όντως δύσκολης αυτή υπόθεσης.

Oλόκληρη η επιστολή

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/11/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠτΒ-ΣΕ-Α.ΤΣΙΠΡΑ-1.pdf”]

 

Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας γνωστοποίησε ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν θα διεξαχθεί την Τρίτη, αλλά πιθανότατα την Πέμπτη κι αυτό γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χρονικό περιθώριο τριών ημερών για να ορίσει τους αντικαταστάτες των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου.

Σε ερώτηση πώς θα σχολίαζε μια ενδεχόμενη άρνηση ,του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ορίσει αντικαταστάτες ο Τασούλας απάντησε: «Θα το εκλάβω ως πείσμα».

Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής παρατήρησε ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή, μπορεί να λειτουργήσει και με 23 βουλευτές από 25 που ήταν η αρχική της σύνθεση, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι και αν δεν υπάρξει αντικατάσταση των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τίθεται θέμα μη νόμιμης σύνθεσης.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Πρόεδρος της Βουλής δυστυχώς σήμερα επέλεξε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της πλειοψηφίας και όχι ως Πρόεδρος του συνόλου της Εθνικής Αντιπροσωπείας» ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή Τασούλα.

«Αντί να αποκαταστήσει τη κοινοβουλευτική τάξη, επιλέγει να ευθυγραμμισθεί με μια καταφανώς παράνομη απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, που παραβιάζει και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.Ελπίζουμε να έχει συνυπολογίσει τις θεσμικές και πολιτικές συνέπειες της επιλογής του» προστίθεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση δεν θα καταστεί συνεργός σε παράνομες, αντικοινοβουλευτικές και αντιθεσμικές πρακτικές, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας, του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος, όπως επιτάσσει πάντα ο ρόλος και η παράδοση της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας».

Δημήτρης Ράντος – Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα