back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί τις δηλώσεις Καστανίδη

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Χάρη Καστανίδη σχετικά με τον τρόπο που το κόμμα του αποφάσισε να ζητήσει την εξαίρεση από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής των βουλευτών της αξιωματικης αντιπολίτευσης Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ο Αλέξης Χαρίτσης με δήλωση του κάνει λόγο για σκανδαλώδη παρανομία και όχι απλώς για μια μεθόδευση, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Χάρη Καστανίδη.

Συγκεκριμένα στη δηλωση του αναφέρει ο κ. Χαρίτσης:

«Μετά και τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες δηλώσεις του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ, κ. Καστανίδη, είναι σαφές ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή δεν αποτελεί μονάχα πολιτική μεθόδευση της Ν.Δ. και της συνιστώσας του κ. Σαμαρά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και σκανδαλώδη παρανομία.Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, με δήλωσή του «έσπασε» τη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛ. και υποστήριξε ότι η απόφαση για το ποιος θα μετέχει στην επιτροπή ανήκει αποκλειστικά στην προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανέναν άλλον. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως η πρόταση εξαίρεσης «ποτέ δεν συζητήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος», αλλά ήταν απλώς ήταν μία «πρωτοβουλία Κεγκέρογλου – Λιακούλη». Έκανε δε λόγο «αντικοινοβουλευτική ενέργεια».

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα