back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων ενόψει της χειμερινής περιόδου

Διαβάστε επίσης

Με την παρουσία εκπροσώπων από όλους τους συναρμόδιους φορείς (Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, ΟΑΣΠ, Ερυθρός Σταυρός, ΕΥΔΑΠ κ.α.) συνεδρίασε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Αθηναίων.

Βασικός σκοπός του Σ.Τ.Ο. όπως ορίζει ο νόμος είναι ο συντονισμός των δράσεων του απαραίτητου έμψυχου δυναμικού με την χρήση των αναγκαίων τεχνικών μέσων και με στόχο την πρόληψη, την ετοιμότητα για την αποτροπή καθώς και την αποκατάσταση σε περιπτώσεις καταστροφών.

Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε κυρίως στην προετοιμασία για την χειμερινή περίοδο δηλαδή για πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις, παγετό, ετοιμότητα αιθουσών για ευπαθείς ομάδες κ.λ.π.

«Στόχος είναι να προλαμβάνουμε. Να προετοιμαστούμε για τη χειμερινή περίοδο. Να είναι όλες οι υπηρεσίες μας, με τα μέσα που διαθέτουν, σε ετοιμότητα, για να ανταποκριθούμε άμεσα και αποτελεσματικά σε ότι ανακύψει. Κυρίως όμως, να κινηθούμε με συνεργασία και συνεννόηση με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες εκτός Δήμου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα