back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλέξης Χαρίτσης: “Διασάλευση της κοινοβουλευτικής τάξης, η απόφαση εξαίρεσης από την Προανακριτική για ΝΟVARTIS των κυρίων Πολάκη -Τζανακόπουλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας”

Διαβάστε επίσης

2019/11/04

Για διασάλευση της Κοινοβουλευτικής Τάξης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Άλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην απόφαση εξαίρεσης των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου από την ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την διερεύνηση αδικημάτων που έχουν τυχόν τελεσθεί από τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 , τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει προσηλωμένος στην τήρηση της νομιμότητας και του κανονισμού της Βουλής.

Συγκεκριμένα είπε: “Θα επιμείνουμε στον θεσμικό δρόμο. Από αύριο θα υπάρχουν νέες προσπάθειες ώστε να καταστεί σαφές ότι εμείς δεν θα συναινέσουμε σε παιγνίδια με τους θεσμούς και την ομαλή κοινοβουλευτική διαδικασία. Θα περιμένουμε να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο πρόεδρος της Βουλής στις νέες αιτιάσεις και στον τεκμηριωμένο τρόπο με τον οποίο νομίζω ότι έχουμε επιχειρήσει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, στη θεσμική του διάσταση”

Σε άλλο σημείο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ” δικαίωμα της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ορίζει τους εκπροσώπους της” και προσθέτει: “Είναι πολύ κρίσιμο οι μάρτυρες, που θα κληθούν από την επιτροπή, να εξεταστούν από βουλευτές με καλή γνώση του αντικειμένου και του περιεχομένου της συγκεκριμένης υπόθεσης, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του ελληνικού λαού για όσα συμβαίνουν”

Ειδική αναφορά έκανε ο κ Χαρίτσης στο έγγραφο της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προς την εισαγγελία του ΑΠ, που αποκάλυψε η “Καθημερινή” και από το οποίο προκύπτει κατά το δημοσίευμα ότι οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες που κατήγγειλαν χρηματισμό πολιτικών προσώπων είναι οι ίδιοι οι οποίοι προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο να καταθέσουν στις ΗΠΑ με την προσδοκία οικονομικών οφελημάτων. Οπως σημείωσε: “Με το συγκεκριμένο έγγραφο αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για σκευωρία και καταρρίπτεται η σχετική θεωρεία. Σύμφωνα με το έγγραφο οι δύο μάρτυρες πριν από την κατάθεσή τους στις ελληνικές Αρχές είχαν εξεταστεί στις ΗΠΑ από το FBI. Αλλοίμονο, αν κάποιος θεωρήσει ότι η σκευωρία είχε στηθεί με τη σύμπραξη των διωκτικών Αρχών των ΗΠΑ. Εκτός αν κάποιοι στην κυβέρνηση θεωρούν ότι συνέβη οπότε θα πρέπει να το πουν ευθαρσώς”

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα