Διαμαρτυρία καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου έξω από το υπ. Υγείας

0
355

Παράσταση διαμαρτυριας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν 50 καθαρίστριες από το Δρομοκαΐτειο μαζί με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, με βασικό αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων τους που λήγουν στο τέλος του ετους.

Οι καθαρίστριες ζητούν να συμμετάσχουν στον νέο διαγωνισμό -που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η υποβολή των αιτήσεων- για την πλήρωση 70 θέσεων στο Δρομοκαΐτειο καταγγελοντας ότι η διοίκηση του ΑΣΕΠ δεν τους επιτρέπει να υποβάλουν αίτηση καθώς βάσει νόμου έχουν υπερβεί το 24μηνο στις θέσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στα προηγούμενα αιτήματα των καθαριστριών ήταν η ισχνή μοριοδότηση που τους παρέχονταν στον διαγωνισμό έναντι των νέων υποψηφίων μακροχρόνια ανέργων που συγκεντρώνουν περισσότερα μόρια.
Η ΠΟΕΔΗΝ δια στόματος του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου τονίζει ότι με τη νέα εξέλιξη -που δεν επιτρέπει πλέον στις 50 καθαρίστριες ούτε καν να υποβάλουν αίτηση- οδηγούνται ουσιαστικά στον δρόμο της ανεργίας.
Οι καθαρίστριες συμβολικά έχουν τοποθετήσει στην είσοδο του υπουργείου φραντζόλες με ψωμί θέλοντας να καταδείξουν ότι χάνουν το ψωμι τους. Παράλληλα, στο ίδιο σημείο έχουν κρεμάσει τις ποδιές τους και έχουν βάλει συμβολικά μπροστά από την είσοδο κουβάδες και σκούπες και ένα πανό στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα « Η κυβέρνηση «των πολλών» παίρνει το ψωμι « των λίγων» καθαριστριών του Δρομοκαιτειου.
Ζητούν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας , με βασικό αίτημα την παρέμβαση του υπουργού στο ΑΣΕΠ προκειμένου να αναψει το πράσινο φως και οι καθαριστριες να καταθέσουν τα χαρτιά τους στον διαγωνισμό.

Κώστας Κορέλλης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here