back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κακοκαιρία με έντονες βροχοπτώσεις- Πιθανή καταιγίδα το απόγευμα στην Αττική

Διαβάστε επίσης

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν έως το πρωί σήμερα Δευτέρας στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.

Στην Αττική σημειώθηκε το πρωί έντονη βροχόπτωση και σύμφωνα με το meteo.gr είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Για το υπόλοιπο της ημέρας, περιμένουμε περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

 

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για αύριο Τρίτη

Στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια τις πρωινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες
στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα