back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενδιαφέρον από το Κατάρ για την Μ.Βρετανία και το King George

Διαβάστε επίσης

Το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά των εμβληματικών ξενοδοχείων της Αθήνας King George και Μεγάλη Βρεταννία, εξέφρασε και επίσημα ο Σέιχ Φαϊσάλ Αλ Θανί, αδερφός του Εμίρη του Κατάρ και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου του Κατάρ, που βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα πραγματοποιώντας επιχειρηματικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου με εφοπλιστές και ξενοδόχους.

Ο Σειχ Φαιζάλ ενδιαφέρεται, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, να αποκτήσει το Grande Bretagne Hotel και το King George και επιπλέον επιδιώκει και την ανάπτυξη του έργου Power4Crete electricity στην Κρήτη από την POWERGLOBE QATAR (θυγατρική της Al Faisal Holding και Optimized Holding με έδρα τη Ντόχα, Κατάρ), με το οποίο ασχολείται προσωπικά ο Σέιχ Μοχάμεντ Αλ Τάνι, Πρόεδρος της POWERGLOBE, γιος του Σειχ Φαιζάλ Αλ Θανί.

Στην επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Σέιχ Φαϊσάλ Αλ Θανί συνοδεύουν ο γιος του Σέιχ Μοχάμεντ Αλ-Θάνι (Πρόεδρος της POWERGLOBE QATAR και Optimized Holding), ο Σέιχ Τζάσιμ Αλ Θανί, Αντιπρόεδρος της AlFaisal Holding, ο Δρ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος της POWERGLOBE QATAR) και ο κ. Tareq El Sayed (Διευθύνων Σύμβουλος της ARTIC Investments).

Η συνολική αντιπροσωπεία αποτελείται από 13 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ανώτατα διευθυντικά στελέχη και το ΔΣ της ARTIC Hospitality investment Co.

Η υψηλότατη αντιπροσωπεία έφθασε την Κυριακή από την Ντόχα στην Αθήνα, με ιδιωτικά αεροσκάφη και διαμένει στο ξενοδοχείο Grande Bretagne ενώ αναμένεται να αναχωρήσει το βράδυ της Τρίτης .

Αξίζει να σημειωθεί ότι ARTIC Hospitality investment Co, είναι σε φάση επέκτασης, απέκτησε πριν από δύο ημέρες το ξενοδοχείο Sheraton στην Κωνσταντινούπολη και στην επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε συνάντηση με μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο στην Αθήνα. Το τρέχον επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας αποτελείται από πάνω από 120 εξέχοντα ακίνητα στο κέντρο των πόλεων και σε θέρετρα της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής , της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Εκτός από το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων, το ARTIC επενδύει σε συμπληρωματικούς τομείς της βιομηχανίας, δημιουργώντας επιχειρηματικές και χρηματοοικονομικές συνέργειες σε όλες τις δραστηριότητές του.

Η Al Faisal Holding είναι ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος του Qatar, με περιουσιακά στοιχεία χαρτοφυλακίου σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία, μαρίνες, αεροδρόμια, τράπεζες, και επενδύσεις στην ενέργεια και τη ναυτιλία. Η ARTIC Company ιδρύθηκε το 2003 ως θυγατρική κατά 100% της Al Faisal Holding με έδρα το Κατάρ και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την αγορά και τη χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων με κύριο άξονα τον τομέα της φιλοξενίας και τις υπηρεσίες φιλοξενίας, τόσο στο Κατάρ όσο και διεθνώς.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα