back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βουλή: Κόντρα για τα μπάρμπεκιου έξω από προσφυγικές δομές

Διαβάστε επίσης

Κόντρα στη συζήτηση για τους Νέους Ποινικούς Κώδικες προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη να απαγορευτούν τα μπάρμπεκιου με χοιρινό απέναντι από προσφυγικές δομές.

«Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο, δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά θα πρέπει να καταγγέλλεται ως κτηνωδία», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ», απάντησε αρχικά ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να επιβάλει τους δικούς του όρους. Είναι απαράδεκτη η δήλωση αυτή κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει με βάση τα δικά σας λεγόμενα δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Από πού και ως που πρέπει να περιοριστούν τα δικαιώματα στη κατανάλωση επειδή έχουν έρθει πολίτες τρίτων χωρών».

«Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε ούτε ατυχείς δηλώσεις, σαν του κ. Γιαννούλη, ούτε προσβλητικές εκδηλώσεις λίγων, που αδικούν τις τεράστιες προσπάθειες των τοπικών κοινωνιών και τις διαχρονικές ελληνικές αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης και θιγούν το θρησκευτικό συναίσθημα των προσφύγων και μεταναστών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα