back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρευνες από την ΕΛΑΣ για την ρατσιστική επίθεση σε προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία αλλοδαπού μαθητή της Α΄ Γυμνασίου σε σχολείο του δήμου Νεάπολης, ότι δέχθηκε επίθεση από άγνωστα άτομα.

Σε ανακοίνωση της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι πρόκειται για 12χρονο, υπήκοο Κουβέιτ, ο οποίος κατήγγειλε ότι το πρωί κατά τη μετάβασή του στο σχολείο, δύο άγνωστα νεαρά άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τον προσέγγισαν και αφού τον ακινητοποίησαν, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, τον απείλησαν λεκτικά και του προξένησαν εκδορές στο αριστερό χέρι, με μαχαίρι.

Η Αστυνομία αναμένει και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, που διενεργήθηκε άμεσα, ώστε να αποσαφηνιστούν τα χαρακτηριστικά του περιστατικού, με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα και το λοιπό προανακριτικό υλικό.

Αλ. Τσίπρας: Να καταδικάσει ο Μητσοτάκης τους ακραίους στο κόμμα του

Να απομονώσει και καταδικάσει δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του κάλεσε τον πρωθυπουργό μέσω Facebook ο Αλέξης Τσίπρας. «Έστω και τώρα ας καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία», τονίζει μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Στη αρχή αφαίρεσαν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία.
Αργότερα μίλησαν για εισβολείς που θα τους αντιμετωπίσουν ακόμη και στη θάλασσα.
Μετά είδαν αμήχανοι ξεχασμένους ‘Μακεδονομάχους’ να βγαίνουν με τις περικεφαλαίες στους δρόμους για να αποτρέψουν τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα μέρη τους.
Προχθές βουλευτές τους επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά, που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων.
Και σήμερα αναρωτιέμαι πώς και εάν θα αντιδράσουν στην είδηση ότι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το λάθος να πάει στο σχολείο του.

Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου.
Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια.
Έστω και τώρα ας καταλάβει ο κος Μητσοτάκης ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι επικοινωνία. Ας σταματήσει να πατάει σε δυο βάρκες και να χαϊδεύει τα αυτιά όσων βάζουν εμπόδιο στη λογική. Και ας απομονώσει και καταδικάσει επιτέλους δημόσια τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του».

Στη αρχή αφαίρεσαν το ΑΜΚΑ από τους πρόσφυγες και το δικαίωμα από τα προσφυγόπουλα να εγγραφούν στα σχολεία.Αργότερα…

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 6. November 2019

Πηγές ΝΔ: «O κ. Τσίπρας έχει ξεχάσει τις Μόριες που παρέδωσε»

«Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει το ρόλο του σχολιαστή στα social media, τα fake news και τον γνωστό λαϊκισμό του. Σε μόλις τρεις μήνες δείχνει να έχει ξεχάσει τις Μόριες που παρέδωσε. Με το γνωστό θράσος του θέλει να γίνει και τιμητής. Οι Έλληνες όμως θυμούνται τα έργα και τις ημέρες του κι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κινηθεί δυναμικά για να δώσει λύσεις», σχολίαζαν κύκλοι της ΝΔ, αναφερόμενοι σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: AΠΕ

  • Ετικέτες
  • ΝΔ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα