back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καταγγελίες Κικίλια για κακοδιαχείριση στο ΚΕΘΕΑ

Διαβάστε επίσης

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για την μονάδα του ΚΕΘΕΑ “Προμηθέας” της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως επισημαίνει “βάφτιζαν παράνομα ως εξαρτημένους ναρκέμπορους δίνοντας πιστοποιητικά για να αποφυλακιστούν από τις φυλακές Διαβατών”.

Ο υπουργός αφού επικαλέστηκε το εσωτερικό πόρισμα του ΚΕΘΕΑ καταγγέλλοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έκανε τίποτα, κάλεσε την απερχόμενη διοίκηση να κληθεί στην ακρόαση φορέων ώστε να εξηγήσει γιατί “έπνιξε” το πόρισμα.

Να σημειωθεί ότι, οι καταγγελίες του υπουργού Υγείας, έγιναν στη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία ξεκίνησε σήμερα η επεξεργασία του νομοσχεδίου “Κύρωση α) της από 25.09.2019 Π.Ν.Π. “Επείγουσα ρύθμιση για την απαλλαγή από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής” (Α΄ 142), β) της από 30.09.2019 Π.Ν.Π. “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας” (Α΄ 145), γ) της από 04.10.2019 Π.Ν.Π. “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας” (Α΄ 150) και άλλες διατάξεις”.

“Να κληθεί το ΔΣ να μας εξηγήσουν γιατί δεν υπήρξε καμία μέριμνα και ενέργεια σε ότι αφορά τις πράξεις που καταγράφονται στο πόρισμα” τόνισε ο κ. Κικίλιας. Ο ίδιος σημείωσε ότι την μονάδα “Προμηθέας” εγκαινίασε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, “ενώ την επισκέφτηκε πολλές φορές ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος ήταν εναλλάξ με τον κ. Νοταρά, Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ πολλά χρόνια. Και είναι αυτός που ο πρώτος νόμος που έφερε, ήταν ο νόμος για την αποφυλάκιση. Καταθέτω στοιχεία από τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ από τον Μάρτιο του 2018, που φωνάζουν. Μόλις τον Μάρτιο του 2019 αποφασίζουν να κοιτάξουν τις καταγγελίες”.

Απαντώντας ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός πήρε αποστάσεις από τα πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης του ΚΕΘΕΑ. Υπογράμμισε πως “προφανώς αν υπήρξαν παρατυπίες έπρεπε να αντιμετωπιστούν”. Ο ίδιος σχολίασε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας “έρχεται ενάμιση μήνα μετά να τεκμηριώσει την υποτιθέμενη φαυλότητα και κακοδιαχείριση”. Σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξουν γενικεύσεις βάσει του Πορίσματος για μία μονάδα από τις 110 του ΚΕΘΕΑ.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα