back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε αφρικανικούς ρυθμούς η Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Διαβάστε επίσης

Γιορτή αφιερωμένη στην Αφρικανική κουλτούρα διοργανώνεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, στις 4.00 το απόγευμα από το Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας της Κάριτας Ελλάς.

Η ιδέα ανήκει στα μέλη της  ομάδας ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας. Η ομάδα αποτελείται από 18 άνδρες από χώρες της Αφρικής (Κονγκό, Ακτή Ελεφαντοστούν, Καμερούν, Γκάνα, Γουινέα κ.α), οι οποίοι προσκαλούν τους Αθηναίους να γνωρίσουν  την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα των χωρών καταγωγής τους.

Μουσική, χορός, παραδοσιακές  φορεσιές και εδέσματα, παιχνίδια, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της γιορτής. Το μουσικό live πρόγραμμα ξεκινά στις 7.00 το βράδυ με τον Γιώργο Φασόλη και τους μαθητές της Σχολής Κρουστών Kabeiria Percussion. 

«Να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε»

«Στόχος των διοργανωτών είναι  η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με τους Κυψελιώτες και τους Αθηναίους, που θα επισκεφθούν την Δημοτική Αγορά Κυψέλης» λέει στον Αθήνα 9.84, η Αναστασία Σπηλιoπούλου υπεύθυνη του προγράμματος «Κοινωνική και Οικονομική Ένταξη Προσφύγων και Μεταναστών στην Αθήνα» της Κάριτας Ελλάς. «Να γνωρίσει η γειτονιά της Κυψέλης καλύτερα την κουλτούρα των χωρών τους και να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε πολύ πιο κοντά από ότι νομίζουμε. Μέσω των τέτοιων δράσεων καταλαβαίνουμε ότι οι γεύσεις, τα χρώματα, και ο πολιτισμός είναι κοινά για όλους», επισημαίνει η κ. Σπηλιoπούλου.

Όσον αφορά στην ομάδα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης του Κέντρου Κοινωνικής Ένταξης και Απασχολησιμότητας, η κ. Σπηλιοπούλου ανέφερε πως λειτουργεί με ψυχολόγο της οργάνωσης, στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης στοχεύοντας στην ενδυνάμωση ανθρώπων, που είτε κατά την διάρκεια της διαδρομής τους προς την Ελλάδα, είτε κατά την διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα μας, βίωσαν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις.

 

Κοινωνικό Κέντρο Ένταξης και Απασχολησιμότητας

Να υπενθυμίσουμε ότι  το Κοινωνικό Κέντρο Ένταξης και Απασχολησιμότητας αποτελεί μέρος του καινοτόμου και πρότυπου μοντέλου αγοράς που λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε από την Κάριτας Ελλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική και Οικονομική Ένταξη Προσφύγων και Μεταναστών στην Αθήνα».

Η Κάριτας είναι μία διεθνής οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας με δράση σε 196 χώρες. Η Κάριτας Ελλάς είμαι μέλος της Caritas Internationalis και της Caritas Europa και λειτουργεί επίσημα στην Αθήνα από το 1987.

 

Η Κάριτας Ελλάς συμμετέχει από τον Ιούνιο του 2017, στο Κέντρο Συντονισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες του Δήμου Αθηναίων, μια πρωτοβουλία, που στόχο έχει το συντονισμό και συνέργεια όλων των εταίρων για την αποτελεσματικότερη και ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και μεταναστών.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα