back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υποστηρίζοντας τη διαφορετικότητα στην αγορά εργασίας

Διαβάστε επίσης

Σε πολυπολιτισμικό κέντρο εύρεσης εργασίας μετατράπηκε για μία ήμερα το Σεράφειο του δήμου Αθηναίων

Το 1o Job Fair που επιχειρεί να διασυνδέσει πρόσφυγες και μετανάστες με την αγορά εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Σεφάφειο.

Στη διοργάνωση της Επιτροπής Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων συμμετείχαν 21 εταιρείες και 11 φορείς, που ασχολούνται με πρόσφυγες και μετανάστες. Κάποιες από τις συμμετέχουσες εταιρείες έχουν ήδη προσλάβει εργαζομένους στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής τους ευθύνης. Οι υπόλοιπες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν υποψηφίους διαφορετικών ειδικοτήτων, να ανακαλύψουν τα προσόντα τους και να διερευνήσουν δυνατότητες πρόσληψης και συνεργασίας.

Job Fair

Ο στόχος

«Στόχος του Job Fair είναι να δημιουργήσει έναν ανοιχτό χώρο διασύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και υποψήφιων εργαζομένων με κατάλληλη προετοιμασία για την ελληνική αγορά εργασίας, ενισχύοντας έτσι την ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας» λέει στον Αθήνα 9.84 ο Δημήτρης Σάννας σύμβουλος απασχόλησης και επαγγελματικού προσανατολισμού της οργάνωσης Solidarity Now και μέλος της Επιτροπής Livelihoods.

«Οι εταιρείες δέχθηκαν με μεγάλη χαρά την πρόσκλησή μας» επισημαίνει ο  κ. Σάννας. «Κάποιες από αυτές έχουν ήδη προσλάβει πρόσφυγες και άλλες είναι πρόθυμες να προσλάβουν άτομα με προσφυγικό προφίλ. Όταν τις καλέσαμε προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε, αν τη συγκεκριμένη περίοδο μπορούν να προσλάβουν προσωπικό, έτσι ώστε οι συνεντεύξεις, που θα πραγματοποιηθούν να έχουν ουσιαστικό νόημα και να μην είναι τυπικές. Πάρα πολλοί πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο έχουν ιδιαίτερα υψηλά προσόντα και δυσκολεύονται να βρουν δουλειά μέσω μιας αγγελίας και  οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν μέσω τέτοιων διοργανώσεων».

Job Fair

Diversity in the Workplace

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η δράση Diversity in the Workplace, ένα Δίκτυο εταιρειών και οργανισμών, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Generation 2.0 for Rights RED, όπως επίσης και νέο το σήμα κατατεθέν του, το Diversity Trademark. Το Diversity Trademark θα δίνεται ως επιστέγασμα στις εταιρείες και τους οργανισμούς, που θα συμμετέχουν στο δίκτυο και θα γίνονται πρεσβευτές της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας. Στόχος της δράσης είναι η ομαλή ένταξη στην ελληνική αγορά εργασίας ατόμων διαφόρων πολιτισμικών καταβολών.

Job Fair

Οι διοργανωτές

Το Job Fair είναι μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Ενδυνάμωσης μέσω της Εργασίας – Livelihoods του Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Αθηναίων (ACCMR) και συνδιοργανώθηκε από τους φορείς:

ActionAid-Επίκεντρο, ΑΡΣΙΣ–Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity, International Rescue Committee (IRC Hellas), Job Center του Δήμου Αθηναίων, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων, Μετάδραση–Δράση για τη Μετανάστευση & την Ανάπτυξη, και Solidarity Now.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα