back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέες καταγγελίες Κικίλια για το ΚΕΘΕΑ

Διαβάστε επίσης

Σε νέες καταγγελίες για τη διαχείριση των δομών του ΚΕΘΕΑ, προχώρησε την Πέμπτη από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε στοιχεία πορίσματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), τα οποία προέκυψαν από ελέγχους κατά την περίοδο Ιούλιος 2018 – Ιούνιος 2019.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως στηρίζει τους εργαζόμενους και αναγνωρίζει το έργο που έχει προσφέρει διαχρονικά το ΚΕΘΕΑ. Σημείωσε, ωστόσο, πως κανείς δεν γνωρίζει το τι πρόκειται να αποκαλυφθεί στο μέλλον.

Διαβάζοντας αποσπάσματα του πορίσματος, σημείωσε τα εξής:

Δεν υπήρξε ρεαλιστική κατάρτιση των προϋπολογισμών και οι υπεύθυνοι του Γενικού Λογιστηρίου επισημαίνουν πως γίνονται δαπάνες και στη συνέχεια νομιμοποιούνται!

Παρατυπίες εντοπίστηκαν και από τον έλεγχο ασφαλιστικής ενημερότητας.

Για τη δομή “Κύτταρο”, επισημαίνεται πως τα εντάλματα πληρωμών υπογράφονται από το ίδιο πρόσωπο ως προς την εκκαθάριση και την εξόφληση, χωρίς μάλιστα να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του συγκεκριμένου προσώπου!

Παρατυπίες εντοπίστηκαν και στη διαδικασία των προμηθειών, καθώς βρέθηκαν ελλιπή δικαιολογητικά και έξοδα για δαπάνες μετακίνησης χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Έξοδα

Ο κ. Κικίλιας σχολίασε, μάλιστα, πως τα έξοδα κίνησης είναι πολύ μεγάλα στο ΚΕΘΕΑ και απέδωσε το ύψος της δαπάνης στις παραπάνω παρατυπίες και ελλείψεις.

Μίλησε, παράλληλα, για απευθείας αναθέσεις προμηθειών και μη νόμιμες διαδικασίες, λέγοντας πως δεν δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια» τα εντάλματα του 2017.

Είχαν προηγηθεί οι χθεσινές καταγγελίες του υπουργού Υγείας για χαρακτηρισμούς ποινικών κρατουμένων ως αποθεραπευμένων χρηστών, καθώς και αντίδραση των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα