13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ρεμπέτικo με ήχο συμφωνικό στο «Ολύμπια»

Διαβάστε επίσης

Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλκάνη, προσεγγίζει άλλα μουσικά είδη προτείνοντας έναν γόνιμο διάλογο και αναζητώντας νέες ακουστικές εμπειρίες, εγκαινιάζοντας τον κύκλο συναυλιών «Μουσικοί διάλογοι», την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 20.30, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Στη συναυλία αυτή το Ρεμπέτικο παρουσιάζεται με ήχο συμφωνικό, με τραγούδια από την χαρακτηριστικότερη περίοδο του είδους, την 15ετία 1935-1950, ενορχηστρωμένα από τον Γιάννη Μπελώνη για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα.

Αποτελεί την πρώτη απόπειρα – διεθνώς – συμφωνικής επεξεργασίας του εν λόγω ρεπερτορίου, που το 2017 συμπεριελήφθη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO. Θα ακουστούν τραγούδια των πιο σημαντικών εκπροσώπων του είδους όπως των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Νταλκά, Σκαρβέλη, Γκόγκου, Χατζηχρήστου, Παπαϊωάννου, Τούντα, Χιώτη και άλλων.

Μαζί τους επί σκηνής θα βρεθούν δύο ξεχωριστοί Έλληνες ερμηνευτές, η Μπέττυ Χαρλαύτη, γνωστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη και ο Σπύρος Κλείσσας, σταθερός συνεργάτης του Μίμη Πλέσσα, καθώς και το μουσικό σχήμα Κίτρινα Ποδήλατα, ένα σύγχρονο σχήμα με πειραματική διάθεση που επιχειρεί εναλλακτικές ενορχηστρωτικές-ηχητικές προτάσεις.

Πρόκειται για μια από τις πλέον πρωτότυπες συναυλίες της φετινής χρονιάς και των τελευταίων ετών, η οποία φέρνει ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης και πάλι στο προσκήνιο.

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του θεάτρου kαι στο δίκτυο της viva.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα